Två gånger tid!

Det hände igår och det händer just nu!

Lilla A sover och grymtar i sin babysitter. Stora A är ute på gården och sjunger högt för sig själv (och testar ekot i den här lilla dalaktiga sänkan med stora gamla träd och klippväggar runt omkring som vi bor i). Och jag har hunnit jobba på en illustration som redan är lite sen, men som jag inte gör för betalning, så den får bli lite sen.

Nu sitter den fast lite dock. En av figurerna är inte så bra tecknad och har blivit grötig och sticker inte ut bra från bakgrunden. En annan figurs blick verkar vara lite fel riktad. Är väldigt nöjd med miljön, men figurerna… vet inte hur jag ska göra dem bättre. Så nu får bilden ligga lite och vila. Och sen ska jag stirra mycket på den för att se om jag kommer på någon lösning. Till exempel måste delar av den grötiga figuren troligen ritas om (men har man teckningen på ett skilt photoshoplager är detta inte alls en så skrämmande sak).

Det här är faktiskt väldigt mycket som redigering av text. Bra att den vilar lite. Att man själv får avstånd. Kommer tillbaka med ett fräscht öga. Gärna ett som sett mycket annat och sovit emellan. Och en hjärna som varit helt frånkopplad.

Men det är inte mycket som krävs för att bilden ska bli klar nu.

Och dessutom: så otroligt lycklig jag blir av att skriva och göra bilder. När man haft paus och hela tiden känt att något fattas en, och sedan skriver man bara några rader, ritar ett ansikte, målar några blodfläckar (ja den nya bilden innehåller blodfläckar), och känner sig så otroligt NÖJD – då vet man att man jobbar med rätt saker. Och då vet man att man behöver ta mod till sig och sluta jobba med sådant som inte ger den känslan.

Nu vaknar lilla A och låter ”njäeeehhhh” vilket betyder: bajs på väg, mjölk önskas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s