Milstolpe i författarskapet

För några dagar sedan fick jag rojalties för Bildbindaren! Förra året kom jag inte förbi förskottet men nu fick jag en liten summa. Inte så att man lever på det precis (eller jo, ett par tre dagar lever man väl på den), men det känns ändå stort.

Dessutom får jag väl tacka finska staten också för barnbidraget. Det börjar ju bli en ansenlig summa när man har tre barn. En milstolpe i föräldraskapet? Hmmm. Men nu är det visst så att barnbidraget ska bort och man ska betala ut det som skattelättnader på arbetsinkomster (hoppas jag fattat rätt, har inte varit så alert nu i juni när det gäller politiska nyheter). En himla tur att jag också söndagsjobbar medan jag är föräldraledig då (fast i verkligheten hinner väl inte den här reformen komma i kraft under den här tiden).

2 thoughts on “Milstolpe i författarskapet

  1. till all lycka har du fattat fel. Barnbidraget fortsätter som förr ,men sjunker litet. Det kommer ett extra avdrag kanske från skatt som ser ut att bli kring 70 e /år. MEn vet ej om det är per barn. KRam. Titte ps snart blir det varmare .. jag gillar ju dock svalt väde rmen ej regn i möngder.

    • Tack för förtydligandet :-D

      När solen sken in i köket igår kväll fick jag en underlig känsla av att det var sommar, och att det inte hade varit det i flera veckor. Märkligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s