Natten! Dagen! Kroppen!

Alltså, fick inte lilla A att somna för nattsömn förrän strax efter 12. Hela familjen var uppe väldigt sent. Som om vi vore jetlaggade eller något (kanske sommarlaggade). Men det fantastiska var att A sov till kl 6! Jag sov nästan 6 timmar i ett streck! Sen åt hon och sov 3,5 timmar till. Va? Vaknade på ett alldeles fantastiskt humör. Utvilad och inspirerad och glad. Jag får anta att det inte kommer att hända igen på ett tag, så man får tacka och ta emot.

Var ute nyss med stora A (baby fick stanna hemma och sova tupplur) och köpte lite mer bodyn storlekar 62-74 på en loppis här nära. De har bara barnkläder och barnsaker på Pikku-siili. Hittade ett babygym också, för vi har gett bort vårt gamla och minns inte till vem. Det här med babysaker är nog det enklaste att handla second hand. De används så kort tid och håller alltså bra för många barn, man hittar bra grejer och enkelt. Och man sparar verkligen mycket pengar, eftersom andrahandsbodyn brukar kosta runt 1 euro styck.

IMG_0176

Den här var för gullig för att lämna kvar i loppisen. Men den är för en ettåring, så den får sparas till nästa sommar.

IMG_0175

Jag bara måste bli en bättre loppisbesökare hädan efter. Också för mina egna klädköp vore det bra. Har bara inte så bra erfarenheter av att hitta kläder åt mig själv på loppis, allt är för litet eller inte riktigt min stil. Så det tar för mycket tid att leta. Och har inte som vana att titta in i loppisar. Ska försöka skärpa mig nu.

Igår var jag första gången på vagnpromenad utan ett äldre barn och gick en lite längre runda. Blev riktigt svettig och trött. Har längtat efter att att kunna träna mer. Men kroppen behöver tid. Försökte yoga igen härom dagen, men det känns konstigt att dra ut på magmuskeln, och klarar inte av ställningar där knäna trycks mot golvet. Små steg små steg. Promenader är det som funkar nu så får fortsätta med det. Öka längden och farten gradvis. Men märker att axlar och rygg tar mycket stryk av ammande och bärande, så behöver nog stretcha dem mer. Fantiserar om att gå på dans och aerobics och gympass, men får vänta med det till våren.

Andra kroppsliga förändringar: mitt hår blir smutsigt snabbt igen. Blä. Som gravid såg håret rent ut i 4-5 dagar. Nu är vi tillbaka i det vanliga igen. Platt, flottigt hår, och kliande hårbotten.

Mina olika hudproblem har inte blivit bättre, så antar att man får fortsätta hålla på med salvor (och antihistamin ifall det kommer nässelfeber). Det snurrar ju fortfarande hormoner i kroppen för att jag ammar, så känner mig inte riktigt som mig själv på grund av det. Gillar inte heller att ha stora, tunga bröst (och har så otroligt svårt att hitta bra amningsbh:ar den här gången, det skaver hela tiden någonstans). Tyvärr är jag inte alls lika förtjust i att amma som förra gången. Underligt. Ammade väldigt länge med stora A, för att hon ville det. Men nu hoppas jag att det inte blir mer än runt ett år, som med första barnet. Det kändes passligt.

Men en sak som är bra: bäckenet har gått tillbaka till sitt vanliga tillstånd, och känner mig inte mer så stel och konstig där. Måste komma ihåg knipövningarna bara! Viktigt för alla qvinns! Kniiiip!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s