Rysk nutidskonst på Wäinö Aaltonens museum och fotorealism

Vi bestämde oss för att gå på museum i dag. Först åt vi lunch på Wäinö Aaltonens museumkafé. Ärtsoppa och plättar. Rekommenderas! Och det var mycket skönt att sitta ute i terasskuggan och äta.

För tillfället har de en utställning med ryska konstnärer. Jag var väldigt ivrig att få se denna:    IMG_0197

Det är Kerim Ragimovs målning av en tidningsbild. Den fascinerade mig redan då jag såg reklamen för utställningen. Här är en närbild:

IMG_0198

Jag har alltid älskat fotorealism, även om det kändes lite tabu nästan för 15-20 år sedan när jag började fundera på hur jag själv ville uttrycka mig konstnärligt. Det är liksom gjort redan, för estetiskt tilltalande, bara hantverk och okonceptuellt osv. Men man borde ju inte tänka alls på vad man tror att andra tycker är bra, eller vad som anses vara bra inom fältet. Skit i det. Man gillar det man gillar, och man borde bara köra på och göra sådan konst som man själv vill. Och jag blir så sjukt inspirerad av den här tavlan. Vill också stå och peta på en enorm oljemålning i veckor! Bara att jag inte har plats för en enorm målning hemma (eller tid just nu). Men man kan ju peta på en mindre istället. Har ju faktiskt en målning som blivit liggande i garderoben. Den har bara grundmålningen klar. Massor av jobb kvar alltså. Har inte tagit fram den på flera år. Någon dag så.

Men det fanns annat också på utställningen. Lite skrämmande fotografier och konstverk med ljud som ungarna tyckte lät läskigt. Så de såg bara halva utställningen.

Här är lite mer bilder på babytemat faktiskt:

IMG_0195

IMG_0196

Babys första konstmuseibesök. Hon sov mest, eler låg och tittade på mig med sina blågrå ögon.

IMG_0205

Stora A var mest fascinerad av fiskarna i kaféet.

Och apropå fotorealism. Har kollat igenom alla mina instagramfoton och samlat ihop några som jag ska rita eller måla av. Projektet kommer förstås att fortskrida i snigelfart. Men långsamt är bättre än inte alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s