Maktlösheten

Vad ska man göra när en massa människor dödas runt om i världen på grund av krig? Vad ska man göra åt alla nyhetslänkar på webben? Skriva in ledsna gråtande smileys eller skriva att det är hemskt? Jag vet inte vad det finns för poäng med det annat än att visa åt andra att man tänker på det.

Läser om både Gaza och flygkraschen (massmordet) i Ukraina. Blir ledsen och förbannad. Läser om ledaren för rebellerna som tycker att kraschen inte är någon orsak att ha eldupphör. Men jo, man kan nog tänka sig att släppa in dem som ska städa upp och kartlägga förödelsen. Vilka är dessa människor som gör så här? Hur kan de leva med sig själva?

Och i Gaza skjuts barn ner på stränder och andra barn skriker av mardrömmar om nätterna. De vuxna gråter och fördömer världen som tigande tittar på. Information och bilder sprids till alla.

Vad innebär det att tiga? Vad innebär det att GÖRA NÅGOT? Jag har ingen aning om vad jag skulle kunna göra annat än lyssna och känna. Vet någon vad man borde göra?

Skulle jag drabbas själv av detta skulle jag säkert också skrika på hjälp, och fördöma världen och dem som inte GÖR NÅGOT.

Hur stoppar man krig och hur får man människor att sluta göra dessa meningslösa saker?

När ska man slippa fråga sig detta? När ska folk slippa dödas på grund av enorma konflikter som ingen klarar av att lösa?

Eller finns det folk som klarar av att lösa dem?

Troligen.

De borde GÖRA NÅGOT.

Men jag borde också GÖRA NÅGOT.

Läser om den här texten, och hoppas att skrivande är att GÖRA NÅGOT.

5 thoughts on “Maktlösheten

    • Jag hoppas det! Något är det i varje fall. Och också små reaktioner är värda något, även om det kanske inte direkt räddar liv. Men de kan bli en del av något större.

  1. Pingback: Gosskören | Simona Ahrnstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s