Sommarpraten

Lyckades i dag lyssna på ett sommarprat av en ren slump, och det var Philip Teir som snackade. Helt intressant (sorry intetsägande kommentar, men min hjärna producerar inte något mer analytiskt just nu)! Han hämtade inspiration från liknande ställen som jag gjort, t.ex. Lasse Berg och begreppen positiv och negativ frihet har jag ju skrivit om i min avhandling. Vilket sedan fick mig att börja tänka på den texten och inom mig brottades en gnista inspiration med att jag bestämt att den texten är på paus och möjligen blir det inget (akademiskt) av den senare heller*.

Men alltså, har inte hört något annat sommarprat i år. Och lyssnar annars också hemskt sällan på dem. Den här kritiken som jag sett på Twitter, att alla pratar om sig själva, jag-jag-jag och hur tråkigt det är med jag-jag-jag, den förstår jag inte. Är det inte just meningen att man ska få höra ett personligt prat? Jag lyssnar gärna på folk som pratar om sig själva, jag älskar att höra andras livsberättelser, att få en inblick i andras liv. Så konceptet i sig har jag inget emot. Vet inte egentligen varför jag sen inte hör så många av dem.

Nu har jag i varje fall laddat ner Athena Farrokhzads prat, för det är ju intressant när det blir debatt om något. Och hör gärna vad poeter och författare och konstnärer har att säga. (Vilket förstås är lite pinsamt att man är mest intresserad av att höra vad personer som liknar en själv har att säga).

Jag får återkomma när jag hunnit lyssna!

*detta förtjänar ett längre inlägg någon annan gång, men det kändes sjukt skönt att frånvaroanmäla sig på universitetet nyss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s