Hushåll och familj AB

Läste om det Knausgårdska hushållskaoset igår kväll, och det (hushåll och kaos) var faktiskt något jag tänkte på under dagen när varje sekund fylldes av uppdrag: vika tvätt, byta blöja, amma, plocka undan tidningar, duka fram duka av, fixa smörgåsar, lägga på tvättmaskinen, tömma diskmaskinen, sopa bort björkfrön, lägga tuttu (napp) i bebis mun, torka spya, bära trött bebis, stänga av apparater efter barnen, in absurdum. Där emellan skrev jag några rader i ett Pages-dokument på datorn.

Vi lever förhållandevis okaotiskt, i jämförelse med hur Karl Ove beskrev sitt hushåll. Men samtidigt kände jag igen mig i hur han ser på familjer som tycks ha ordning på allt, där Hushåll och familj AB är vad man satsar på och allting verkar faktiskt flyta på bra och prydligt. Vi är nog någonstans där mitt emellan totalt kaos och lugnande ordning. Våra barn är ganska lugna. Vi lägger inte all tid på att städa. Vi orkar inte få igång veckoplanering av mat och inköp. Men bottnet på smutstvättkorgen nås ofta. Vi har inte skrubbat bort ingrodd smuts i hörnen på länge, men dammsugaren åker fram direkt när det hamnat kexsmulor under matbordet.

Jag skriver med en bebis i famnen, men har inte duschat ännu i dag och inte tvättat håret på tre dagar.

Det är söndag och vi hinner ikapp med kaoset lite. Jag har läst lite. Jag har tittat igenom några bilder till utställningen och startat ett iMovieprojekt och känt att det ordnar sig.

Jag vaknade med en känsla av att jag inte är bra på något alls, att det jag skrivit på manuset är total skit och kommer inte att bli något. Vid frukostbordet påminde jag mig själv om att jag alltid börjar tvivla när jag inte arbetar. I mitt minne blir allt jag gjort förut misslyckat och ganska medelmåttigt. Men det är ju för att jag inte är färdig.

Och färdig är man egentligen aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s