Filmredigeringspsykos

Jobbade igår. Bebis fick åka ut på promenad på förmiddagen, och senare sov hon dessutom ett par timmar och jag passade på att sitta vid datorn. Pillade med iMovie, som jag börjar vara mycket bekant med vid det här laget. Kom på ett par bra idéer till min illustrationsfilm till biblioteket. Eftersom den ska vara ljudlös måste jag hitta på ett bra sätt att få in bildtexter, och tyckte jag lyckades lösa det på ett snyggt sätt. Kände mig riktigt exalterad faktiskt! Sen var det plötsligt kväll och jag var svettig och stel i ryggen. Att redigera film gör tydligen ofta att man blir helt medryckt och konstig i huvudet. Man märker inte att man jobbar, blir darrhungrig och stirrig.

Har fortfarande över 2/3-delar kvar att fixa, men nu när jag har idén uttänkt så är det bara att peta vidare. Det svåra är ju att lista ut hur man vill ha det. Sen är jag osäker på vilket språk jag ska skriva alla texter på. Har nu skrivit manus på svenska, men borde översätta allt till finska tror jag. Så kanske jag gör två versioner, en med svensk text och en med finsk? Vi ska se! Och kom också på att man kunde laga en kort trailer! Typ 30 sekunder lång, som jag kan sprida på nätet… Så nu snurrar den tanken på i huvudet.

Men i dag är jag ensam med ungarna igen. Det är helvetiskt hett, så jag tänker stanna inne och hitta på olika sätt att hålla huset svalt. Rätt fönster öppna rätt tid, persienner och gardiner fördragna på solsidorna, fläkten på osv. Dricka mycket vatten. Gå omkring utan byxor.

Jag är verkligen redo för hösten. Verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s