Kropp och träning

Gick en lite längre promenad i dag, c. 45 minuter. Men när jag kom hem fick jag ont i ryggen, nere vid höfterna. Känner mig enormt ansträngd och stel nu. Så misstänker att magmusklerna är för svaga för att jag ska klara av en längre stunds ansträngning. Känns surt. Är så sugen på att gå längre och kunna träna mer. Men nu vet jag var gränsen är i varje fall. Det är bara att fokusera på att stärka djupa magmuskler och bäckenbotten. Och ta det lugnt med allt annat. När skolan börjar på tisdag ska jag börja hämta ungar genom att åka buss och gå med vagnen i stan. Så det kommer troligen att räcka alldeles utmärkt som motion hela hösten. Om jag hinner kommer jag försöka cykla lite också. Och mot vintern kanske börja simma (det beror på hur länge jag vågar vara borta från lilla A, med tanke på amningen).

Men nog är det annorlunda det här med tredje barnet vad gäller min egen kropp. Är mycket mer ansträngd, och det blir en längre återhämtning. Tror inte att jag hade lika stela och värkande axlar förra gången heller. Jag har cirka fem kilo kvar av graviditetskilona, och det känns inte som särskilt mycket. Det lossnar när man bara ammar och rör sig normalt. Men hela kroppen känns mer sliten. Samtidigt så har det bara gått drygt två månader sedan förlossningen, och mammakroppsexperter säger att man kan förvänta sig att det tar lika lång tid som graviditeten varat att återhämta sig, alltså 9 månader. Försöker alltså låta bli att stressa över detta och låta saker ta den tid de tar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s