God morgon Åbo

Första skoldagen. Och jag är ensam hemma med bebis. Plötsligt minns jag hur det var att vara föräldraledig med de äldre barnen. Det är stor skillnad mellan att vara hemma med tre barn av olika åldrar och att vara ensam med ett spädbarn. Kort sagt, det är väldigt lugnt här hemma nu. Väldigt lugnt. Solen skiner. Känner mig hoppfull, som när jag var barn, och det var lördag, och jag visste att det skulle komma en massa bra program på TV, och jag bänkade mig i soffan med smörgåsar och kall kakaodricka.

Men det var också en sorglig morgon i dag. Det första jag gjorde klockan 6.44 när jag vaknade och hade ammat lilla A, var att kolla Twitter och där började nyheten om att Robin Williams är död spridas. Jag hade inte tänkt på honom på länge. Ändå var han säkert en av de största skådespelarna för mig när jag var barn. Såg flera av hans filmer om och om igen. Dead Poets Society (ugh, gråtfest!). Moscow on the Hudson. The Fisher King. Och Good Morning Vietnam. Den hade vi på VHS-band, inbandad från TV. Som barn och tonåring hann jag ju se vissa filmer om och om igen. Good Morning Vietnam var en av mina ”vara sjuk och hemma från skolan”-filmer. Kunde alla skämten utantill från den filmen. Och nu hade jag inte tänkt på det på flera år.

Här är trailern:

Vila i frid du roliga, melankoliska människa.

2 thoughts on “God morgon Åbo

    • Good Will Hunting har jag sett alldeles för få gånger… Började också sakna hans filmer. Måste söka på Netflix. Man tänker att det finns mycket som ungarna kunde gilla. T.ex. Mrs. Doubtfire!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s