Att man aldrig lär sig

Jag har ofta oerhört svårt att komma igång när det gäller städning. Men nu har det varit dammigt och grisigt i huset alldeles för länge. Kändes som om huset var ett torn av skräp som bara växte och växte och hotade att välta på mig. I praktiken är det nu inte såååå himla råddigt hos oss, men när man inte ens minns när man senast tvättade golv eller väggar. Dammsuger gör jag med jämna mellanrum, men det samlas ju smuts i hörnen ändå. På skåpdörrar. På vägglisterna. Jag ser smutsen, men att man skulle orka dra igång en storstädning… Nej. Blir ju alltid avbruten, så klarar bara av att småstäda när jag har chansen.

Igår var jag i varje fall lite piggare och röjde upp i femåringens rum. Dammsög. Plockade saker. Det är märkligt hur saker inte vandrar tillbaka till sina platser själva. Mest är det barnens saker som sprider ut sig, men också mina böcker och papper, gamla tidningar, räkningar, post, kläder, pennor, dvd-fodral…

Men känslan av lättnad efteråt var enorm. Känner mig liksom ännu piggare nu när det är lite prydligare här. Varför minns jag aldrig hur bra man mår när man fått huset städat? Jag tycker inte ens att det är särskilt hemskt att städa när jag väl börjat. Varför är det då så svårt att börja? Det beror kanske på att jag måste gå upp i varv lite för att komma igång. Orka med multitaskingen. För bebis sover inte alltid så länge, och är inte alltid nöjd när hon är vaken. Det är svårt att städa med ett barn i famnen. Började önska att jag skulle få vara i fred lite för att hinna städa! En väldigt ovanlig tanke i mitt huvud. Oftast vill jag ju vara i fred för att få skriva eller teckna.

Kanske har jag blivit sjuk eller störd på något vis, för fantiserar också om heminredning! Vem är jag ens?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s