Blodprover

Sov dåligt för håller på att bli förkyld. Bebis sov också dåligt, vet inte varför. Men är ändå inte så farligt slut i dag. Fick inte äta frukost för skulle ge blodprov på morgonen. Detta händer alltså två gånger om året pga min ulcerösa colit, så jag är van. Undrar alltid ifall sjukskötarna tycker det är konstigt när jag säger åt dem att det är lättare att hitta ådran på höger arm. Hur vet man det liksom? Brukar det stickas mycket nålar? Yes I come here often. Har massor av små ärr på armen faktiskt. På 12 år hinner man stickas en del. Men lika väl kunde man ju vara flitig blodgivare. Jag får förresten inte ge blod för att jag äter medicin. Känns frustrerande att man inte kan hjälpa till på det viset. Mitt blod duger inte.

Den här gången var det lite mer intressant i väntrummet. Inte bara de vanliga åldringarna med eller utan assistenter eller vuxna barn som hjälp. En vakt och en man med tatueringar satt bredvid mig. De gick in till provtagningen tillsammans och min gissning var att det var en fängelsekund och en fängelsevakt. Kunde inte låta bli att snegla lite på den tatuerade mannen. Han hade glasögon, var skallig och mycket vältränad. Klädd i träningsbyxor och T-shirt. Funderade på hur det kunde kännas för honom att vara där. Ha en brysk vakt som följeslagare. Sitta och vänta bland åldringar och kvinnor med små bebisar. Jag hade ju lilla A med mig, och hon var på piggt humör. Stirrade på alla och log mot alla, också mot fängelsemannen. Undrar vad han tyckte om det? Gillar han barn? Blev han glad för leendet? Eller väcker små barn smärtsamma minnen? Eller är det helt betydelselöst med en glad bebis? Kunde inte låta bli att undra vad han kunde ha gjort för brott. Och undrade ifall han var sjuk på något sätt eftersom han skulle ge blodprov.

Jag insåg hur lite jag egentligen vet om vardagen för människor som inte lever som jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s