Digital magi – utställningsfilm på Åbo stadsbibliotek i september

digitalmagireklam

På måndag kommer en film som jag gjort att börja rulla på en skärm i Åbo stadsbibliotek. Det är en digital utställning som handlar om hur jag arbetar med fantasy- och science fiction-illustrationer.

Eftersom jag de senaste fyra åren utforskat bildskapandet med en Wacom ritplatta och programmet Adobe Photoshop har de flesta större arbeten jag gjort varit digitala illustrationer. Visst finns det mycket ”traditionell” teknik kvar i bilderna också, men bildernas skapelseprocess påverkas också av de möjligheter som de digitala verktygen ger.

Jag kommer att berätta mer om mitt arbete den 21 september när jag har en programpunkt i evenemanget Fantastik 2014 (kl. 15.15-16.00, kom och lyssna!).

I samband med filmen har jag också en vitrin i rotundan, i bibliotekets gamla del. Där samlar jag lite verktyg, böcker och bilder som inspirerat mig. Däremot tänker jag inte lämna min ritplatta där, för jag jobbar ju med den hela tiden *smiley*.

Så om du har vägarna förbi biblioteket, ta en stund av stilla kontemplation framför min film. Den är knappt elva minuter lång, och har texter både på svenska och finska!

 

3 thoughts on “Digital magi – utställningsfilm på Åbo stadsbibliotek i september

  1. Pingback: Jenny Wiiks utställning på biblioteket | Fantastik 2014

  2. Pingback: Illustrationsutställning på Åbo stadsbibliotek | FIBUL r.f.

  3. Pingback: Digitaalista magiaa kirjastossa syyskuussa | Turconen 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s