Spelnytt

Satt och slötittade på SVT:s morgonprogram igår och de hade ju spelrecensioner (är det varje onsdag? Ganska intressant att spelrecensioner nu finns också i morgontv, som är det mest mainstreamade program som finns tänker en; spelkultur = mainstream). De hade i varje fall en recension av Sims4 som många väntat på.

Jag har aldrig spelat Sims, men vet förstås vad det är. Fyran finns bara till PC, så den kan jag inte testa. Men passade på att kolla vad trean kostar på MacGameStore: den är på nedsatt pris. Så nu har jag Sims3. Jag och W hann så långt att vi gjorde två gubbar igår, en man och en kvinna. Sen blev lilla A sur och jag superhungrig så vi hann inte så långt. Man inser att spelet suger tid något alldeles otroligt. Det är som att ha ett eget dockskåp i datorn, och då har vi inte hunnit testa hur själva spelandet funkar än (vi har ju bara gjort gubbarna).

Sen verkade ju SVT vara först ute med nyheten att Microsoft förhandlar med Mojang om köp. Förvånande ifall det går igenom tycker jag (fast när det kastas 2 miljarder dollar på en…). Men Minecraft och Mojang tycker jag liksom är sitt eget fenomen, ett brand som redan är väldigt starkt. Tycker att Microsoft ska hålla sina smutsiga tassar borta från det. Tycker på ett principellt plan att det inte är bra när det finns sådana enorma företag som köper upp andra företag som en enorm dammsugare. Så uppstår en situation där några få megakorporationer äger allt. Det är inte bra, de får för mycket makt. Det är som monopol.

PS. Apropå pengar. Igår frågade stora A hur man blir rik. Ja skulle man veta det… eller skulle man prioritera det alltså, så skulle jag kanske veta. Själv tycker jag att vi är rätt rika nu som inte behöver snåla med mat. Men vi kan ju inte köpa vad som helst, nej. Men jag vet inte om det är bra att kunna det heller. Men en sak har jag tänkt länge på: jag vill vara i en situation där jag kan få eller ta ut högre lön nu. Det är inte rättvist att man ska streta på i åratal och inte ha någon löneutveckling. Så från och med nästa år gäller det att fixa jobb som ger bra betalt (för jag räknar verkligen inte med att alltid kunna skriva på heltid, även om jag faktiskt kommer att kunna det ännu nästa vår i någon månad).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s