Stipendietider

Hade förträngt det lite. Men inom september finns åtminstone 2 stipendier som jag skulle kunna (borde) söka i egenskap av illustratör. Det ena är statens, dvs Centret för konstfrämjande. Illustratörer och serietecknare har numera en egen ansökningskategori, och det skulle vara bra ifall många sökte ur den, för då får den mer pengar nästa gång.

Jag borde söka för ett projekt att utföra på hösten 2015. På våren kommer jag att ta ett par månader och jobba heltid med nya manuset, både text och bilder. Och har redan finansiering för det, så det känns lugnt. På sommaren kommer jag att vara hemma igen med lilla A och få hemvårdsstöd. Men det är en summa som är så liten att jag i princip måste jobba samtidigt. Så jag hoppas att jag lyckas fylla ut den tiden med frilansjobb. Vi får se vad det blir… har också kvar av att villkorslöst konststipendium, så det kan hända att jag gör något helt nytt också.

Troligen kommer A sedan att börja dagis i augusti, och då är det dags för mig att jobba heltid igen. Och eftersom jag är min egen boss gäller det att fixa finansiering. Jag har också lite andra förhoppningar, men så här ett år i förväg är det omöjligt att veta vilka olika möjligheter som kan öppna sig. Man får bara hålla ögonen öppna.

Under tiden skriver jag stipendieansökning. Jag har ju forskat om vilka bildkonststipendier som får genomslag, så har hyfsad koll på hur man gör (och alla dessa år av forskningstipendier, suck). Men har aldrig sökt konststipendium av staten förut. Så jag får nästan se detta som en övning, för kan inte föreställa mig att det är särskil lätt att få pengar av dem. I och för sig borde inte konkurrensen vara lika hård bland illustratörer som bland bildkonstnärer. Nu har jag i varja fall en idé som jag tänker söka pengar för. Vi ska se hur det går. Samtidigt känns det lite dumt att söka pengar för en idé som man har nu, och skulle ha lust att jobba på nu, och sedan vänta ett helt år innan man faktiskt utför arbetet. Det är inte särskilt spontant det här konstnärslivet, om någon nu trodde det, hah.

Som illustration, en liten bild av det jag helt spontant bestämde mig för att pyssla med på Photoshop igår kväll (med bebis i famnen NB).

agnesbild3_half

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s