Fantasti(s)k helg

Oj så jag inte hinner blogga nu alltså.

Men, det hände ju massor under helgen! Jag har en bebis på armen nu så orkar inte ladda hit mina fotografier på de olika intressanta evenemangen, men ni kan ju surfa in på min instagram ifall ni vill se dem (@kolofont2).

På lördag hade jag med mig bebis och hennes storebror på Åbo Pride. Det var första gången det ordnades prideparad i Åbo. Och det kändes rätt stort att få se det. Vi var vid konstmuseet när det började och så hängde vi på ner till torget. Sen orkade inte barnen mer så vi hoppade på bussen hem. Det var verkligen en speciell stämning på stan på lördagen.

På söndag var nog alla ute i rörelse för det var Åbodagen. Och jag hade äran att få vara med i två programpunkter på Fantastik 2014. Först hade jag och mina fantastiska medpoddare en panel om Tove Jansson och ”hennes skugga” och senare hade jag själv en presentation om mina illustrationer. Det gick över förväntan fint (med tanke på hur mycket jag hunnit tänka ut vad jag skulle säga). Det enda dåliga var att jag förminskade mig själv hela tiden när jag pratade. Stod liksom vid sidan av mig själv och skrek tyst ”sluta säga lilla utställningen, sluta prata om skam!”. Men det bara slank ut. Inser att jag kanske tänker så om mig själv och vad jag gör. Det här är nu ingenting, jag är nu inte så bra osv osv. Hjälp. Hade inte förstått att det var så illa. Det finns nog olika orsaker till att jag blivit så här. Men vilka de orsakernra än är, så måste det sluta. Här och nu. Ska tänka: det jag gör är värdefullt, det jag gör är bra (även om man så klart tvivlar och är självkritisk hela tiden, men det är ju en DEL av det, att vara jävla bra!). So there I said it.

Fantastik 2014 gav mig lite försmak på vad som är att vänta nästa år. Archipelacon!! I juni 2015. Jag har varit på medlemslistan sedan juli, men nu börjar jag riktigt längta. Ska sitta som klistrad vid seminarier och möten och middagar. Har blivit biten av con-flugan. Men blir alldeles sprickfärdig av förväntan när jag tänker på hur mycket coola och roliga och ljuvliga människor jag ska få träffa där! Jobbets absoluta solsida. För det här är ju mitt jobb nu: jag skriver och ritar SF. Wooh!

Apropå jobbet. Har nyss formulerat en stipendieansökan till ett personligt projekt som är så asgrymt att det vore en SYND om jag inte fick pengarna att utföra det. EN BIBLISK SYND!

One thought on “Fantasti(s)k helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s