A sense of urgency och en fin födelsedag

Vet inte hur man ska översätta det till svenska. Brådska är inte riktigt samma sak, för det känns mer som något som kommer utifrån, medan sense of urgency är något man bygger upp inne i sig själv.

Men har haft det hela veckan. Att jag har massor jag behöver göra och att jag har bråttom med att komma fram till flera mål. Känslan passar inte så hemskt bra ihop med att vara föräldraledig, men samtidigt: den har hållit mig igång, och gjort mig lycklig. För det är ju också en känsla av mening. Man har något att uträtta och man jobbar på det.

Till exempel har jag nu samlat ihop ett gäng genialiska människor (poeten och musikern) för att göra ett spel snedstreck konstprojekt tillsammans med! Vi är igång… Det får ta tid, små steg åt gången. Men vi är igång. Här finns en sida som jag satte ihop för att dokumentera processen.

Fast samtidigt har jag tappat tråden med bokredigeringen. Får ta tag i det igen på måndag. I dag är det nämligen 6-årskalas. Och i morgon jobbar jag med illustrationer (denna gång hur man lägger fast lösögonfransar).

Ah, min sexåring. Jag kommer mycket väl ihåg den här lördagen för sex år sedan (för det var också en lördag). Förlossningen var en riktig drömförlossning (hon föddes 3.40 på natten). Vi fick gå hem redan 14-tiden samma dag som hon föddes. Jag hade inga större fysiska besvär (det var värre nu med tredje barnet), eller så har jag förträngt allt det dåliga. Vi hade nyligen flyttat in i det här huset vi fortfarande bor i. Och nu är hon sex år och så stor, och jag menar inte bara fysiskt, utan hon är liksom en stor person. Hon tar plats, och det är en fin sak. Trots att hon är mellanbarn nu, så har det inte förminskat henne. Nej, hon har växt istället. Det har varit tungt för henne att växa den här sommaren, känslosamt. Att bli storasyster. Men det kommer att bli bra. Det är tungt att växa för alla. Och det är bättre att hon växer än att hon inte gör det. När hennes lillasyster ser på henne är det med stor nyfikenhet, fascination och glädje. Ingen får lillasyster att skratta så som storasyster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s