Huvudvärksnatt, förlossningsminnen

Nu blev det en sån där vakna varje halvtimme-typs natt. Händer som tur inte så hemskt ofta. Min skalle byggde upp en huvudvärk redan från kvällen, och jag kanske borde ha fattat att ta ett piller direkt så att inte sömnen skulle ha störts så mycket. Och till på det vaknade lilla A ofta. Tror att hon börjar ha ett större behov av mat nu. Vi har ju börjat med smakproverna förra veckan, men hon äter inte dem ännu. Eller något litet korn potatis kanske sväljs i misstag. Ska testa frukt i dag. Sen när det börjar gå ner gröt och större portioner i henne kan man ju hoppas att hon äter mindre på natten igen.

Men gäsp.

Råkade surfa in på en pappablogg nyss, och läste hans förlossningsberättelse. Det är nog den enda i sitt slag jag läst. Har å andra sidan aldrig sett en pappablogg heller, fast det måste säkert finnas t.ex. i Sverige. Tänk om det hörde till det vanliga att också pappor skrev om sin upplevelse. Tror det skulle vara väldigt nyttigt på många sätt. Pappan, eller partnern som inte föder är ju också med, och jag kan verkligen tänka mig att det är jobbigt att vara den som måste se på när föderskan har ont osv. Själv hinner hon ju inte ha särskilt mycket medlidande för partnern. Men skulle jag själv vara med på någon annans förlossning skulle jag nog också bli rätt slut mentalt. Man har ju medkänsla.

Men det här påminner mig om att jag den här gången inte själv skrivit någon utförlig förlossningsberättelse. Har bara berättat om vad som hände åt några personer, men inte skrivit. Undrar varför. Har inte hunnit. Inte orkat kanske. Förlossningen var på vissa sätt lite av en besvikelse, för den gick inte så fint som den förra. Och sen när det är över och man har ett friskt barn, har det känts onödigt att älta i att det inte gick som man ville.

Men nu sover barnet i fråga, så kanske jag hinner skriva upp allt. Och kanske det får bli ett serieinlägg här sedan. Trots att det redan är över fyra månader sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s