Dagens mål – fila på en bild och på ansökan

Förutom att sköta och gosa med lilla A ska jag försöka hinna med ett par saker i dag. Har en illustration som jag inte hunnit med på länge, och den första versionen av den blev inte riktigt bra. Fick superb feedback av beställaren för evigheter sedan och nu vet jag hur jag ska göra om den. Men tänker rita allt från början. Ändrar på både komposition och motiv till en viss grad. Och vill dessutom ha en blyertsteckning som grund nu. Vill att varje bild ska bli så bra som möjligt och då får man jobba på det.

Dessutom borde jag fila vidare på en stipendieansökan på finska. Har redan skrivit ett första utkast, men eftersom min finska är så kass så blev det väldigt köckigt. Jag kan ”ansökningsspråket” på svenska, men inte på finska. Har ingen känsla för nyanser, och en ansökan ska inte bara vara informativ, den måste låta rätt. Låta trovärdig alltså. Förtroendeingivande. Ah, pengatiggeriets ädla konst. Men tänker låta en finskspråkig familjemedlem kolla texten innan jag skickar in den.

Så borde man hinna städa toan också (men let’s not go there, man borde ju städa hela huset).

Vi ska se hur det går. Bebis är lite grinig just nu, men det betyder kanske att hon ska sova snart (= hinner rita!).

Apropå stipendieansökningar, Finska kulturfonden har i år gjort en otroligt skojig och nyttig videoblogg om ansökningar. Kolla in (om du kan finska):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s