Porträtt

Den där stipendieansökan som jag ska skriva denna månad handlar om porträttmåleri. Har en idé som jag vill utveckla nästa år. Vi får se hur det går med projektet. Känner mig hoppfull.

Porträtt är annars den formen av bildskapande som jag känner att jag är närmast. Ritade alltid ansikten och ”gubbar” som barn. Och ganska tidigt fick jag till och med porträttbeställningar av vänner och släktningar. Det är något med människan som fascinerar mig. Älskar också att titta på människor ute på stan och fundera på hur utseenden hänger ihop med personligheter.

Nu senast har jag gjort snabba porträtt av medlemmar i FIBUL. Vi publicerar superintressanta intervjuer med våra författare och illustratörer! Själv tycker jag det är enormt givande att läsa om hur andra kommit till skapande yrken.

Här är de tre första:

maijahurme

Maija Hurme (som just nu sysslar med ett mycket intressant konstprojekt kring selfies)

toveappelgren

Tove Appelgren

henrika

Henrika Andersson

Och sist men inte minst: är du intresserad av att beställa någon form av porträtt av mig, TA KONTAKT! Maila jennykwiik [at] gmail.com och så snackar vi! Just nu hinner jag göra teckningar och mindre arbeten, till exempel till bloggar och webbsidor. Är det något större du vill ha, så har jag tid nästa år (och det är ju inte långt tills dess).

En teckning som dessa ovan kostar 80 euro.

Här finns mer bilder att titta på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s