Bebistid

Stora barnen åkte iväg till sina farföräldrar tillsammans med sin far i dag och jag kommer att vara ensam med bebis ända till söndag. Kan säga att ett barn definitivt är färre än tre, eller alltså: herregud så lätt det är att vara hemma med bara bebis. Mycket skönt. Som en semester. I dag har hon fått sova i min famn framför morgon-TV, jag har dansat med henne, hon fick komma med i duschen efter. Man kan ta sig sin tid och behöver inte rusa någonstans. Men ska inte heller försöka börja pressa in en massa program nu åt mig själv bara för detta. Utan tänker ta det lugnt. Får se ifall jag får mer lust att blogga, eller skriva, eller varför inte virka eller sticka, vilket jag inte kunnat på evigheter. Ska förstås se på massor av vuxen-TV eftersom bebis inte tar skada av sånt.

Har massor jag skulle ha lust att blogga om. Intressanta länkar och inlägg som jag läst och bara kommenterat via fb t.ex. Allt det här om GamerGate t.ex. som trots att jag inte ens deltagit i diskussionen i någon hög grad är extremt irriterande och utröttande och sorgligt. Och har tänkt att jag vill skriva något om rasism. Och ännu mer om feminism, som verkar så otroligt aktuellt nu igen. Skulle vilja skriva om mensprogrammet som Kobra sände igår och som jag tittade på via mobilen i förmiddags medan bebis sov på mig. Skulle vilja skriva om barn- och ungdomsböcker som inte fanns med alls i Hbl:s Bokextra. Skulle vilja skriva om att SF-litteratur inte heller har en självklar plats där ännu. Och så vidare…

Men nu ska jag torka håret, äta lunch och sedan ta en buss in till stan och köpa mig en latte och tågbiljetter som ska användas på söndag (bara det nu går tåg då… man oroar ju sig lite för tågtrafiken med alla förseningar under veckan).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s