Inspiration

Nu är min skalle en röra av inspirerande idéer och tankar igen.

Hade tänkt skicka en stipendieansökan denna vecka, men måste troligen sitta på idén ett tag till och söka en annan gång. Var inte helt säker på hur jag skulle utföra just det projektet ännu, så det får vila till nästa år. Jag har inte bråttom, utan tänker satsa på en annan sak först. Den saken har med spel att göra.

Minns inte om jag skrev något om det här ännu, men jag och två andra briljanta människor (jag är ju också briljant) har försiktigt börjat jobba på ett spel. Nu på hösten hinner ingen av oss jobba mycket på det, så det är i ett tidigt planeringsskede. Vi söker lite finansiering nog, när chanser kommer, men samtidigt så är det rätt befriande att inte ha pengar för det ännu. Det finns en grundidé, men den ska utvecklas. Så spelet är i ett inspirationsskede. Vi samlar in allt möjligt intressant som inspirerar oss och som passar temat. På våren tror jag att det är dags att börja skapa en tydligare struktur och fundera på vilka olika resurser som vi ska börja arbeta med. Jag ska främst göra det grafiska och visuella, men samtidigt ska vi alla tänka på helheten också. Gillar väldigt mycket tanken att vi kan jobba fram detta på ett organiskt, spontant och lekfullt sätt. Det är helt möjligt att jobba så, särskilt när det inte finns någon tidspress och man bara gör det av ren skaparlust. Här finns i varje fall en bloggsida där vi bloggar om processen. Tycker att det är en intressant idé att skapa helt öppet. Samtidigt blir det ju en sorts loggbok för oss själva också.

Apropå spel så intervjuades jag i dag om Gamergate-fenomenet. Försökte ge en förklarande analys till varför det uppstått. Kan skriva mer när intervjun publiceras! (och som den observante ser, skriver jag inte gamergate i rubriken för när blogginlägget delas på twitter har jag ingen lust att få respons av twitterbotar eller annat trollpack).

Hur som helst. Skaparlågan brinner, men får lov att ta saker och ting långsamt eftersom det börjar vara mörkt, man behöver mer sömn och dessutom är det väldigt trevligt att umgås med sina barn och försöka upprätthålla en fungerande vardag i hushållet också. Hah. Funderar faktiskt på att ta en nätfri november, för känner att jag vill ta lite avstånd från takten i flödena och statusuppdateringarna.

Men ska jag vara med i NaNoWriMo i år då? Kanske ifall jag håller nätfritt samtidigt. Har en textidé faktiskt som kunde lämpa sig. Det finns ett par karaktärer, en miljö och början på en handling. Tänk om man skulle ösa ur sig en berättelse i november?

2 thoughts on “Inspiration

  1. Jee! Jag är också taggad. Snart efter att den där arma gradukraken är borta ur den här världen är jag ju fri som fågeln så då ska jag ta tag i det där med ljuden och sen är det bara ens sömnbehov och fantasi som sätter gränser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s