Mörkerbarnen

Svåraste just nu: att få upp stora ungarna på morgonen. Det tar åtminstone en halvtimme att få upp båda. Man går till sovrummen om och om igen och talar först snällt och ömt, klappar på kinden, sedan blir man mer och mer angelägen och får börja locka med något skoj, sedan blir det att lyfta ut dem ur sängen och placera dem vid matbordet. Okej, storebror behöver vi inte lyfta.

Sen sitter de där och ser genomskinliga ut med rufsiga hår och rödkantade ögon. Tuggar lite apatiskt på ett rostbröd.

Måste skolan börja lika tidigt i mörkaste vintern? Kunde inte de barn som är morgontrötta få komma senare? De slutar ju så tidigt ändå. Är det verkligen vettigt att ordna det så att ungarna ser ut som zombier och spöken när de ska försöka lära sig något?

Har också tänkt att diverse hobbyn på kvällen borde ta slut redan i början av november. Ungarna behöver vila och sova mer nu.

Och måste skolbarn ha läxor varje vardagskväll? Kunde vi inte ens diskutera det? Känns nästan tabu att ifrågasätta skolan, och kanske därför tycks förändringar ske väldigt långsamt där…

Nåja. Nu är jag hemma och skolbarnen i skolan. Jag och bebis väntar på att åka och intervjuas för ett TV-program. Denna gång om Fantastisk Podd! Spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s