TV-intervju – hud – solglimt – glögg – salpetersyra – feberbarn

Ja, det här inlägget innehåller ALLT.

Tror att vår TV-inspelning gick riktigt bra på onsdag. Inslaget där jag och Mia Franck pratar om Fantastisk Podd kommer i programmet Kollektivet nästa fredag. Ska länka till ett klipp sen! Åtminstone finns där massor av trevligt att se på: två underbara svarta katter, en söt bebis, och Anne Hietanen som intervjade oss var också mycket fin. Det blev lite hett med bebis i famnen under intervjun, och vi blev alla lite babysvettiga av det. Lilla A klarade sig fint rätt länge, men mot slutet började hon vrida sig och tröttna.

Igår hann jag inte alls se på bloggen. Bebis hade rådgivningstid på förmiddagen. Allt är bra, hon fick komplimanger för mycket fin hud och starka ben. Rådgivningsskötaren tyckte till och med att jag såg välmående ut… och visst, känner mig riktigt bra faktiskt. Plågas just nu bara av mina vinterhudutslag, som jag nyligen fått reda på att kan orsakas av brist på solljus också. Hade gått omkring och trott att det var något matrelaterat. Men troligen är det hormoner och det här med mörkret och vinterklimatet. Och sen har någon bakterie från huden fått fäste i de torra sprickorna (det handlar mest om min högra hand just nu). Men annars alltså: mår riktigt fint! Igår kände jag mig till och med lycklig och harmonisk! Hade fått lite sol i ansiktet under dagen, så det kanske förklarar det.

Under dagen ritade jag en blyertsteckning som blev julkort/julklapp, för skulle på julglögg hos en känd barnboksförfattare på kvällen. Tyckte det var en så bra idé att rita julklappar, så alla barnens lärare och några andra speciella människor kan förvänta sig blyertsteckningar i år. Tänker att det är roligare och ovanligare att få ett litet konstverk? Dessutom blir jag så sjukt glad av att teckna, så det är liksom win-win.

Under glöggen igår var det larm i Åbo om att salpetersyra läckt ut på Bangårdsgatan. Jag hade kört förbi där precis när brandbilar och polisbilar kommit, men fattade inte då vad som var på gång. Blev lite skärrad i efterhand med tanke på att ett syramoln kunde ha kommit på mig och Lilla A. Men som tur blev det ingen större olycka och ingen skadades.

Natten blev orolig eftersom nioåringen verkar ha blivit sjuk. Han hade troligen feber redan på natten, men vi fattade inte det då. Han vaknade av både nattskräck och mardrömmar. Och just nu ligger han i vår stora säng och har 38-39-gradig feber (det varierar). Han får saft, Kalle Ankor, och nyss förde jag hans ritblock och pennor till honom. Han verkar inte så farligt trött eller sur, kanske något typiskt för barn när de har feber. Minns att jag en gång i nioårsåldern hade 40 graders feber och tyckte inte att det kändes alls. Var bara sur över att inte få åka till Liseberg (detta var när vi bodde i Kungälv). Så bara febern nu hålls på en moderat nivå så får han ha en mysig sjukdag. Kanske vi hyr någon film också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s