Tankar om ledarskap

Med tanke på mörkret är det underligt hur kontinuerligt inspirerad och entusiastisk jag varit på sistone. Är ju trött också. Men lust och idéer har liksom tryckt bort tröttheten. Och varje gång jag gör något som jag verkligen har lust att göra, som är ”på rätt väg”, får jag mer energi, snarare än att förlora energi.

Har hela hösten funderat på ledarskap. Och tror att jag har insett en del saker om vad ledarskap är. Förut har jag alltid tänkt att jag är mer av en följare, eller en sorts medhjälpare kanske. Någon som kan jobba på för mig själv medan andra tar ansvar för helheten. Har trott att ledarskap bara betyder att vara chef för en grupp människor, och bestämma vad andra ska göra.

Men att leda innebär inte att delegera uppgifter och styra och ställa, utan det innebär att dra med sig människor i en strävan efter ett gemensamt mål. Man behöver sällan dra ensam heller, det finns oftast andra som har samma mål som en själv som man kan samarbeta med. Och finns dessa personer inte i ens direkta närhet, så är det enkelt att hitta dem via nätet.

Har under det senaste året hittat flera sammanhang där det finns människor med mål som liknar mina egna. Nu när jag i princip slutat slösa energi på ett mål som inte var helt mitt eget, som inte egentligen kom ur mig (att doktorera) har jag haft tid att slipa fram mina helt egna målsättningar. Jag har tänkt mycket på det hela året. Skrivit anteckningar i mobilen med korta fraser, med mina långsiktiga mål, och de kortsiktiga. När jag valt dessa mål själv känns det hur lätt som helst att jobba vidare mot dem, och att leda. Om jag vill nå mina egna mål behöver jag också skapa nya rum och sammanhang, sådana som jag vill ha och behöver för att kunna nå mina mål. Och det innebär att vara en ledare.

Alltså, jag har ju nog förstått tidigare att jag inte bara kan sitta och vänta på att miljöer ska vara precis som jag vill, att omgivningen ska ge mig allt jag vill ha. Men jag har också trott att den omgivning jag vill ha finns någonstans och jag behöver bara hitta den.

Men den finns inte. Jag måste skapa den. Ledarskap är att aktivt forma om sin miljö, snarare än bara formas av den.

Det här blev kanske lite abstrakt. Ska ge lite mer konkreta exempel så småningom, men just nu vill jag vara lite hemlig med det jag planerar, och redan gör.

2 thoughts on “Tankar om ledarskap

  1. Helt samma feelis här o bra uttryckt det där ”dra med sig människor i en strävan efter ett gemensamt mål”. Tycker att den här hösten & vinterbörjan har visat sig oerhört positiv när det kommer till allt möjligt slags kreativt tänk. I morgon feministträff till exempel! Bara en sån sak. En tjej som tar frivilligt initiativ till att ha träff hemma hos sig. Man fattar liksom att det inte behövs så mycket mer än just nåt slags initiativ, och vips så är där många som går i liknande tankar och vill hålla en i handen medan man går.
    På jobbet funderar vi på att kräva våra rättigheter i och med ett mail med underskrifter (handlar om obetald arbetstid o såna saker). Vi har gått i klagar i ett år minst, men inte gjort nåt åt saken, men mitt i allt är det bara nån slags sån där ”banne mej”-känsla i luften. Undrar om det har med The Hunger Games att göra? Hahahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s