500 följare på Twitter och digitala spontanporträtt blir ett nytt projekt för 2015

Igår på kvällen märkte jag att jag hade 498 följare på Twitter. Tänkte att det var en trevlig sak, men visst vore 500 ett fint runt nummer. Fick ett plötsligt infall och lovade att rita ett porträtt av den femhundrade följaren. Kom upp till 500 helt plötsligt och råddade med vem det var, så ritade två istället för en. Fair is fair liksom.

Märkte senare på kvällen att Markus Drake skrev på Facebook (vi är gamla bekanta) att han också var bara en följare från 500 på Twitter. Insåg att jag inte följer honom där och rusade dit för att följa. Då måste jag ju nog göra ett porträtt av honom också!

Så det blev tre stycken i snabb takt!

heidibackman

@HeidiBackman

hannaåkerfelt

@HannaHeartfelt

markusdrake

@Markus_Drake

Alla dessa är gjorda med Photoshop-penslar som jag köpt av Kyle T. Webster. Har inte orkat mecka med penslarna själv, och så skrev Peter Bergting en recension av Kyle’s Brushes, som han (Kyle T. Webster) säljer för en billig peng här. Rekommenderar verkligen dem! De svarta linjerna här är gjorda med ”Brush beauty 2” och färgerna med olika vattenfärgspenslar.

Hursomhelst. Det här var så roligt att göra så jag började fantisera om ett porträttprojekt (ett till, har redan ett par andra i planerna). Att göra en sån här teckning per dag är kanske lite att ta i, men en per vecka skulle kunna vara realistiskt! Det skulle bli 52 stycken på ett år. Sen är ju frågan hur man väljer modeller. Är först till kvarn bäst? Eller någon form av liten tävling varje vecka? Eller att man får nominera modeller? Måste fundera på detta ännu före nyåret… Tar gärna emot förslag och idéer!

Nu kanske någon funderar på ifall det är en bra idé att sprida ut sina bilder gratis. Jag har tänkt mycket på detta på sistone, och dessutom läst en hel del texter om konstprodukter på nätet och att vara ”konstentreprenör”. Och att ge bort en del av det man kan och gör utan kostnad är inte alls en dum idé, troligen är det en stor del av att överhuvudtaget klara sig i konkurrensen på nätet. Det blir ju en del av mina ”marknadsföringskostnader”, det kan ju var och en förstå. Dessutom är det en annan sak att bli tillfrågad att göra illustrationer (till ett kommersiellt syfte av organisationer som kan betala) utan att erbjudas lön (vilket förstås är förkastligt och ett stort problem för frilansare) än att på eget initiativ besluta att göra vissa saker som man tycker är roligt utan att ta betalt.

Men. Jag älskar när det händer lite oväntade saker på nätet och man kommer på roliga idéer. Det blir bra nätflyt och nätkarma!

4 thoughts on “500 följare på Twitter och digitala spontanporträtt blir ett nytt projekt för 2015

  1. En liten tävling varje vecka! Roligt för dina följare, missar man en vecka har man strax en chans till (och så får du lite fler återbesök på din sajt). Men vad för tävling? Något lekfullt, konstnärligt pyssel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s