Tankar så här dan före dan

Funderar jag på följande saker:

– När ska en lyckas slå in julklapparna då barnen hela tiden är hemma med mig? Kunde förstås göra det i sovrummet med stängd dörr, men det är sjukt dåligt för ryggen att pyssla i en säng.

– Är otroligt luddig i skallen när jag inte behövt föra ungar till skolan. Somnade nyss bredvid lilla A på förmiddagstupplur i morgonrocken och nu har jag sovit för mycket och känner mig konstig.

– Tänker på att jag vill måla något stort.

– Tänker att det är frustrerande att inte hinna måla eller skriva eller läsa eller spela eller något sånt som gör mig glad, men försöker också tänka att det här är det livet ger åt mig nu. Det är ingen som tagit tid av mig, jag har fått tid. Varje sekund när jag hänger våta kläder på tork, stirrar på bebis ansikte när hon somnar, lyssnar på när sonen pratar om ett nytt spel, gör smörgåsar, svarar på frågor, ser på teckningar, försöker hinna dammsuga mer än ett rum, plockar disk, ammar… varje sekund av det är tid som jag får, inte tid som jag förlorar.

– Jag är smått uttråkad över att konstant vara tillsammans med barn. Alltså jag tycker också att det är rätt trevligt att umgås med vuxna, har lite brist på det. Är avundsjuk på alla som är på jobb och som har vuxna att gå på lunch med varje dag. Fast de längtar väl bort från sina jobb i dag och längtar efter jul med familjen. Vissa kanske inte ens har någon familj. Så förlåt, håller bara på att bli trött på att vara föräldraledig. Och jag vet att alla tydligen tycker att de jobbat för mycket när de ligger på dödsbädden och ångrar att de inte var med familjen mer. Men alltså: jag älskar mitt jobb – jobbet som jag skapat åt mig själv. Är det en väldigt konstig sak?

Nu vaknade bebis. Hade kanske någon annan tanke i huvudet också som ville ut, men hann inte skriva upp den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s