Mellandagsuppdatering

Är på ofrivillig bloggpaus. Hinner inte vara vid datorn och skriver nu på mobil trots att jag inte gillar att skriva på den.

Har tänkt mycket på boken The Blazing World, på att jag vill läsa de där böckerna av Kristina Sandberg som handlar om moderskap eller kvinnoroller, och har tänkt på konstnärsidentitet. Tänkt på att jag redan skriver om dessa teman fast i bloggform. Tänkt att jag ska fortsätta skriva om det.

I övrigt: hunnit se några avsnitt Downton Abbey säsong 3. Totalrensat sexåringens rum, slängt söndriga leksaker, ordnat resten. Sorterat. Tänkt på hur jag har en passion för att sortera saker, men hinner sällan syssla med det (prioriteringar, trötthet). Minns när jag var barn och hade två lådor med ”djurkort”, dvs kort med fakta om djur. Brukade sprida ut alla korten i en råddig hög och sortera om dem på olika sätt, enligt levnadsmiljö, eller alfabetiskt osv. Nästa sorteringsprojekt: bokhyllorna.

Upptäckte nyss att lilla A fått sin första tand. Fram med tandborsten alltså. Hon har haft några nätter med dålig sömn. Men tror att trög mage var skurken i dramat. Situationen löste sig med plommonmos.

Känslan inför nyåret: optimistisk! Det blir ljusare, ny energi att fixa vardagen. Nästa år kommer att bli superspännande, särskilt på jobbfronten. Kommer jag att klara bokredigering i mars? Blir manuset sedan antaget? Vilka bilder ska jag ställa ut på utställning i mars? Kommer jag att få stipendier som jag sökt på hösten? Varifrån kommer pengar på hösten?

Det att jag känner mig optimistisk betyder samtidigt, paradoxalt nog, att jag ändå måste jobba röven av mig för att det ska bli så bra som jag hoppas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s