Alla slags väder – alla slags teckningar

Körde nyss hem mig själv och ungarna från Hyvinge och familjenyåret (mina föräldrar + min bror och hans stora familj). Det var mycket väder där och på hemresan: regn, storm, vräkande snö, yrsnö, slask och sedan vid Salo, helt plötsligt, en varmgul sol. Vindrutetorkarna sattes på prov.

De senaste dagarna har handlat om extremmammig bebis, kusinbarn som leker och leker, sällskapsspel av olika slag, och emellan allt har jag ritat och ritat. Och planerat. Vet vad jag ska söka ett stipendium för nu i januari, och vet vad jag ska rita till en illustrationstävling som har deadline i mars.

Två lediga dagar kvar med ungarna. Sedan sätter vardagsrutinen som dikteras av skolan igång igen. Ska bli skönt. Får aningen mer tid för mig själv (de stunder bebis sover, eller leker lugnt utan att äta blomkrukor eller playstationfjärkontroller eller sladdhelvetet bredvid tv:en) när det är vardag.

Ska börja fundera på vad jag vill ha med till utställningen i mars. Och ska göra färdigt 2-3 illustrationer till boken jag skriver på, och ta med dem i utställningen. Det är frågan om små svartvita vinjetter, som knappast tar lång tid att göra men där det svåra är att hitta precis rätt sak som ska symbolisera vissa figurer i boken. Har redan skissat en del på dessa. Och är rätt säker på vad de ska föreställa. Apropå boken, även om jag än så länge bara har ett råmanus har jag redan skissat på omslaget. När jag gjorde Bildbindarens omslag var det en mycket lång process som jag också påbörjade långt innan texten var klar. Och det verkar som om jag gör på samma sätt nu. Det verkar som om jag behöver tänka på omslaget, för då känns det som om det kommer att bli färdigt någon gång. Omslaget blir som en målbild, något man kan ha i huvudet när man tänker på texten, och liksom känna att det kan bli något sammanhållet och vackert av detta någon gång. I varje fall finns bilden av boken i huvudet på mig. Men det krävs också ett konstant grubblande och skissande. Gör små ”thumbnails” då och då för att testa idéer.

Har haft ett hemligt projekt på gång också, och vi ska se när det blir aktuellt att avslöja bilder till det…

I Hyvinge hittade jag gamla konstverk av mitt yngre jag:

IMG_1588

1992

1998-99

IMG_1574 IMG_1586 IMG_1587

Och bland annat detta nedan ritade jag nu… ska nog photoshopfärgläggas med smarriga färger!

IMG_1579 IMG_1594

One thought on “Alla slags väder – alla slags teckningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s