Adieu (fast inte egentligen)

Jag får ta ett litet farväl, hinner inte blogga. Snyft. Lilla A far omkring som en liten gullig larv som ålar snabbare än blixten och om det inte är playstation hon lägger på eller stänger av så är det dammtussar i händerna, lampsladdar hon drar i, sopskyffel hon vill fälla, blomkrukor som lever farligt, pianopedaler att suga på osv. Man kan inte släppa henne med blicken en sekund om hon är på golvet, och nu när hon sitter i min famn när jag försöker skriva, tuggar hon på min arm med sina två vassa tänder, eller river i min hals och på mina kinder med små sylvassa naglar. Och hon sover apdåligt om hon inte är i min famn. Man lägger ner henne nånstans och hon vaknar efter 0 till 5 minuter. Så det finns inget ”jag utvecklar mig själv när bebis tar 2-3 timmar långa tupplurer”. Finns inget sånt!

Fast sen däremellan skrattar hon ett torrt ”HÖÖÖ-!” och ler så att man dör gullighetsdöden. ”ÄIJÄJÄJÄJ” är också sjukt sött.

Eller ja, inget farväl, jag bloggar när chansen kommer. Men tänker faktiskt prioritera följande saker: rita, motionera, städa (dammtussar i händerna yäck, fast Agnes Wold har sagt i radio att de är ofarliga och bra att ha mot allergier, så finns det alltmöjligt lurv med i tussarna som jag inte vill att bebis äter). Och VILL organisera mina papper, böcker och annat inför slutet av februari när jag ska jobba igen.

Och en grej till!! En superrolig grej!! Anmälde mig igår till Game Jam Turku i slutet av januari. I will make it work med bebis för att jag VILL. Blev så energiserad av min anmälan igår att jag skuttade omkring här hemma som en fåne resten av kvällen.

NU ska jag göra babystyrketräning en stund och sedan tvinga nioåringen att vakta bebis medan jag duschar.

Eeeh, fast medan jag skrev sista meningen där började jag amma och hon somnade helt plötsligt. Kanske i dag är dagen hon sover en lång tupplur i sängen. Kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s