Some battles cannot be won

crom

Hittade denna roliga serie (av Rachel Kahn) via folk på fb. Här finns mer.

Beställde precis ett intyg över mina studieprestationer från universitetet, för att ha när jag söker mig till vidareutbildningar. Direkt när jag måste ha med detta att göra igen vällde ilskan över mig. Försökte senast förra våren att få alla mina studiepoäng registrerade i mitt huvudämne, men det fastnade igen hos den ämnesansvarige, trots att jag den här gången gick via studiekansliet. Har försökt i flera år att få studiepoäng som jag borde få för seminarier, recensioner, undervisning jag gjort osv. Men det är alltid något förhinder. Vi ska se om dessa studiepoäng nu mirakulöst har uppenbarat sig i mitt register (för jag har inte kollat sedan april-maj då jag senast gav upp (skulle ju få bebis, annat att tänka på). Annars kommer det alltså se ut som att jag under de år jag varit forskarstuderande bara avlagt en massa kurser i andra ämnen än konstvetenskap.

Så dök Conan-serien här upp i mitt flöde. Jag gissar att det är många gånger som folk stöter på ”battles that cannot be won”. Det känns kanske lite löjligt att prata om att man behöver ha styrka för att sluta slåss för sina studiepoäng, men detta helt obegripliga motstånd är en av många vassa små flisor som gjorde det omöjligt för mig att fortsätta med forskarstudierna, och i förlängningen att göra färdigt den där avhandlingen.

Men det finns många andra orsaker också.

Och nu är jag fri att lägga all min styrka på annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s