Börjar lite försiktigt

I dag är min sista föräldralediga dag. Fast baby daddy har också varit hemma på en extra semesterdag, så det har varit mycket lugnt. Och jag har börjat ta itu med några små arbetsuppgifter – en tjuvstart kan man säga.

Ska producera ett tävlingsbidrag till slutet av mars, och har börjat skissa på Photoshop, för att testa ifall min idé är något att ha (det ser ganska lovande ut…). Har fixat lite webbsidesgrejor. Svarat på mail. Sånt.

Strax ska jag rensa min gamla MacBook på onödigt stoff, så att den är redo att vara med mig på biblioteket i morgon. Ska sitta där medan ungarna är i skolan. Sen fortsätter jag med illustrationsgrejor hemma på eftermiddagen. Har som tur sällan problem med att fokusera (på jobb som jag älskar) trots att tredje världskriget utbryter i bakgrunden.

Måste också fixa en ny extern hårdskiva att säkerhetskopiera på, för den gamla har helt plötsligt gett upp. Har inte backup sedan 21 januari och det gör mig nervös. Som tur kan man spara Photoshop-bilder i Creative Cloud, så det har jag gjort med allt nytt jag gjort på våren. Men man måste ha kontinuerlig back up, folks!

Det rullar på. Är väl kanske lite nervös över att ta tag i manuset igen. Måste först läsa igenom hela, kolla kommentarerna i pappershögen, och kolla mina anteckningar på vad jag ska ändra. Har en punktlista, som jag inte alls minns. Men den finns ju i varje fall, jag har redan tänkt ut en hel del (här om dagen insåg jag t.ex. att jag inte ska hitta på nya ord för saker i fantasyvärlden, och jag kunde motivera varför). Det finns inga hinder för skapandet nu. Mellan 9 och 13 i morgon kör jag igång. Ingen större mening med att oroa sig över om det kommer funka eller inte. Vet ju redan att skrivandet har både sina fantastiska och sina urjobbiga sidor. Ändå är det INGENTING i jämförelse med att försöka skriva en avhandling som man avskyr i en plats som gör att man mår illa (ja jag pratar om dig Akademia).

Nåja. Wish me luck. Sex veckors härligt underbart drömjobb har jag framför mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s