Autografen

Veckans höjdpunkt var nog att få skriva en autograf igår! Haha. Det hade jag inte väntat mig. Jag har ju signerat ungefär tio ex av Bildbindaren, och det mest åt vänner. Blev lite paff. Och mycket glad.

Höll ett föredrag åt en grupp finlandssvenska och sverigesvenska unga vuxna om genus och visuell kultur, och pratade väldigt mycket utgående från min uppväxt och mitt jobb som illustratör och författare. Det var första gången jag kokade ihop en sådan mixtur. Har undervisat en hel del om både genus, konst och bilder i samhället. Pratat om TV-serier, filmer, spel, illustration, allt möjligt. Men det var första gången jag gjorde det mycket mer personligt och … ja kanske lite roligare. Och fick väldigt fin respons av publiken direkt. Delade ut några av mina nytrycka kort också. Och ett fick jag alltså signera.

Veckan har ju varit intressant annars också. Första jobbveckan. Insåg att det ändå är väldigt svårt att jobba hemma på eftermiddagen när alla ungar är hemma. Lyckades isolera mig vid datorn ganska bra när jag gjorde min presentation på torsdag, men det var ju för att deadline var nästa dag. Jag MÅSTE. Men redigeringen gick mycket bättre på biblioteket på onsdag. Igår efter föredraget kunde jag ju ha redigerat hemma på eftermiddagen ännu, men det rann på ett mystiskt vis helt ut i sanden. Nåväl, postade postkort till Lilla Luckan där jag har utställning i mars, och rastade ett av barnen. Och sen var jag helt slut. Det blev att se på TV och myyyza med ungarna istället.

I dag har jag rusat runt på dansträning, kalas och köpcentrum med olika kombinationer av barn. Hann ändå skissa lite på en ny illo på dotterns dansträning i Barkerteatern – trollet i Johanna Sinisalos roman Ennen päivän laskua ei voi (Bara sedan solen sjunkit). Jag gör nämligen en serie ”teaser”-illustrationer till Archipelacon. Den treögda korpen är tydligen redan publicerad på deras hemsida! Ska göra bilder till hedersgästernas böcker. (Hoppas ju att författarna ska gilla dem… och jag är fortfarande i något slags chock över att GRRM ska komma dit).

Nu tillbaka till bebis, och fundera på bilder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s