Archipelacon i juni

… kommer att vara så fantastiskt bra! Nu finns en text om deras ”Academic track” på webben, dvs. massor av forskare kommer också dit och håller presentationer om sin fantastikforskning.

Den sista vetenskapliga konferensen jag var på innan jag slutade var i Helsingfors 2013, och det var konstvetare och litteraturvetare som samsades kring temat ”Making worlds”. Ni förstår att det dök upp mycket fantastikforskare då. Jag gick inte på ett enda konstvetenskapligt föredrag, bara på fantastikforskarnas. Haha. Hängde till och med med dem runt omkring konferensprogrammet. Det räddade hela konferensen för mig. Jag känner mig inte särskilt hemma bland konstvetare, även om de flesta nog är helt trevliga typer. Men det är fantastiknörderiet som är mitt hem. Så kändes det där på den konferensen, och så känns det nu när jag ska på Archipelacon i juni (jag hoppas verkligen inte jag drabbas av någon pest eller influensa just då, skulle ju vara typiskt).

Bakom länken ovan finns förresten också en av mina illustrationer.

josephine_version2

Gjorde den på hösten, till Karin Tidbecks novell Beatrice. Det finns så mycket fantastiskt i hennes novellsamling Jagannath så det är svårt att välja vad man ska teckna, men hoppas på att hinna göra fler ännu. Man fylls av de märkligaste bilder av hennes texter.

Och på Archipelacon håller jag ett föredrag om illustration. Dessutom ska jag skicka in åtminstone ett konstverk till deras öppna (men jurybedömda) konstutställning. Temat är PIRAT-SF. Love it!! Jag har redan skissat på en idé i morse… Visar säkert mer processbilder här så småningom. I morse ritade jag också en illo till Johanna Sinisalos Finlandiaprisbelönade bok om en man och ett troll.

Pust. Men kan ju inte ösa allt ur mig här nu på en gång, så det kommer mer blogginlägg så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s