Ny blogg, redigering, deadlines

Jag kunde inte låta bli mer. Har tänkt länge länge på att jag vill skriva mer om feminism och visuell kultur, och efter föredraget som jag hade i temat för ett par veckor sedan bestämde jag mig för att slå till. Jag tycker det verkligen behövs mer röster som som tar upp feministiska frågor i samband med bilder.

Här är första inlägget.

Kommer att publicera ett inlägg varje måndag. Kanske inte helt slaviskt så, men strävar efter det i varje fall.

Men annars är det tillbaka till redigeringen nu. Förra veckan hade jag illustrationsdeadlines att fixa, och det var svårt att stänga av det flödet (vilket ni som finns på instagram och följer mig kanske märkte). Men den här veckan blir det bara redigering, för tydlighetens skull.

Tyvärr borde jag också lägga tid på en stipendieansökan, vilket stressar mig. Men den måste postas på fredag. Sen när jag känner mig stressad av sånt, blir jag sur, för det känns så bittert ibland att skriva dessa stipendieansökningar, gång på gång. Det kostar ju mig pengar att trycka upp bilder och posta, och det kostar mig tid. Och sen vet man inte ens ifall man får något tillbaka för det. Samtidigt: ifall man inte ens försöker kommer det ju garanterat ingenting.

Ännu värre är det med tävlingar. Det är en illustrationstävling på gång för medlemmar i Illustratörer i Finland, och deadline för den är 31.3. Jag har en idé som jag skissat lite på. Men också där är det ju en stor risk att man gör jobbet helt gratis och i onödan. Och det dödar faktiskt min lust att skapa. Så vi får se om jag lyckas klämma ur mig något som är tillräckligt bra att skicka in. Sen ska det fästas på skivor och printas ut snyggt också, och sånt tar också tid. Att hitta rätt skivor, skaffa bra tryck.

Oj nu blev det ju en massa gnäll här! Ska fly in i texten istället. Där är ingen sur och gnällig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s