Jorma, Måns, Dirty Loops

Pust, fick äntligen färdigt recensionen av Jorma Uotinens show. Det var en svår recension att skriva, för föreställningen var dels tråkig, dels småcharmig. Men det blev som att recensera en person, eftersom allt hängde på just en persons karisma. Hela kvällen kändes som att vara bjuden på middag hos Jorma, men sen kommer man inte därifrån och mannen bara fortsätter sjunga och berätta, och man vågar inte avbryta honom för att man är ju artig. Typ så. Det är alltid svårast att recensera verk som inte riktigt väcker några starka känslor hos en (annat än uttråkning).

Men nu är jag alltså klar (eller vi ska se om jag får feedback ännu).

I dag har jag visat melodifestivalklipp* åt barnen som somnade före röstningen. När jag såg Heroes för två veckor sedan var jag helt bombsäker på att den skulle kamma hem segern, stort. Och så gick det. Skönt att liksom få bekräftelse på sin känsla för pop/schlager och vad ”folket” kommer att gilla. Låten ligger väldigt nära David Guettas Lovers On The Sun, vilket är lite pinsamt, men när var pop någonsin helt originellt? Allt bygger ju på något äldre. Och det går inte att stå emot den där refrängen (den ekar i mitt huvud just nu) ”We are the heroes of our time” osv.

Men det som var helt vrålpyramidaliskt** på mello! Dirty Loops! Herregud vilket rytmsinne! Bas! Trummor! Sångrösten! Helt fantastiskt driv.

Jag skulle kanske inte orka lyssna på detta hemma så där i bakgrunden, men live måste den här gruppen vara helt suverän.

*Vet ni vad som är den tråkigaste diskussionen på Internet? Den om det är vettigt eller inte att se på Melodifestivalen. Var och en ser på vad f*n den vill och tycker är skoj. Jag ser inte alltid på svenska mello, men jag tycker det är rätt skoj och intressant att göra det ibland.

**Tackar Karin Tidbeck för det ordet, så att man inte skriver ”awesome” hela tiden. Hade lust att skriva awesome, jag erkänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s