Nominerad

Jag är förresten nominerad till Hugo-priset för bästa fankonstnär! Se här hos Enhörningen. Första gången jag är nominerad för något! Jätteroligt! (Sen är det ju många, många som är nominerade och tror inte att jag har någon större chans att gå vidare, men ÄNDÅ!) (uppdatering: jag är snarare nominerbar, påpekade Ben, se i kommentarerna; visste inte hur det funkade…)

Har levt och andats illustration nu i några veckor. Det har varit svårt att hinna redigera. Förra veckan lade jag ju två arbetsdagar på att skriva en ansökan och göra nya arbetsprover, och på fredag var tankarna på en recension.

Nu är det måndag och har precis skrivit en lista på saker som jag ska göra i dag. Jag borde ta itu med ytterligare ett illustrationsjobb den här veckan (deadline i slutet av maars). För IFALL jag hade den fantastiska lyckan att få det där jobbet jag sökte (jag får veta mer på torsdag, kommer att vara helt knäckt sen ifall det inte blir något; NERVÖST) så hinner jag inte göra detta uppdrag sen. Utan borde ha det klart så snabbt som möjligt. Dessutom får jag en ny damtidningsuppgift denna vecka också.

Det är ju underbart att få jobba heltid med illustration, men i bakhuvudet gnager texten. Sitter man med texten bara en liten stund varje dag så tappar man den inte helt i varje fall. Men just nu är det SVÅRT att göra båda samtidigt. Försöker andas djupt och ta det lugnt ändå. Vet inte varför jag alltid lever med en känsla av att det är så bråttom med att bli färdig med allt. Det är väl någon slags rädsla för att missa bra möjligheter. Får jobba medvetet med att slappna av, för det finns ingen större nytta med att känna sig pressad. Men jag har liksom en konstant ”sense of urgency”.

Och apropå illustration. Är helt såld på att göra polygonbilder. Alltså vektorillustration med rutor. Det blir så himla snyggt! Nu vill jag plötsligt sitta och virka ihop allt till prydliga rutor! Aaargh!

Här är min halvfärdiga blomma och insekt:

polygonflower

Som ni ser, det saknas lite där nere till vänster, och dessutom ska jag fundera på om färgerna är rätt överallt, och ifall jag ska lägga övertoningar eller texturer på ännu. Det är som meditation att göra bilder så här!

4 thoughts on “Nominerad

  1. Nää, inte är du ännu nominerad, men du är nominerbar, eller hur skulle man nu förklara det här …

    Hugo-vinnarna röstas fram av dem som deltar i den stora fantastikfestivalen Worldcon. Man röstar mellan en handfull verk/personer per kategori. Dessa verk bestäms genom att all fantastik världen över som publicerats under det föregående året är nominerbart, de verk som får flest nomineringar kommer med på den slutliga Hugo-listan, och mellan dem kan man sedan rösta på vinnaren.

    Så, jo, visst är du ju nominerad eftersom åtminstone jag nominerade dig, men om du kommer med på den slutliga listan över de som tävlar om Hugo-priset återstår att se (tyvärr brukar folk från engelsktalande ländern få många fler nomineringar än andra). Men nog är det alltid lika spännande att se vem som finns med på den slutliga Hugo-listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s