Vardagen – en extremsport

Läste nyss en finsk kolumn som hade rubriken: vardagen är den svåraste extremsporten.

Det kan man verkligen säga att stämmer här hemma hos oss i dag, eftersom baby hade svårt att sova mellan 00:00 och 04:00 ungefär. Och jag hade knappt hunnit somna innan hon blev orolig. Det var väl den förkylda täppta näsan som plågade henne. Som tur kunde vi turas om lite i att försöka lugna henne. Men som sagt. Jag har hunnit sova c. 2-3 timmar för sen skulle jag upp kl 6 för att fixa i ordning de äldre ungarna inför skolan.

Så ”äiti on vähän väsynyt” (mamma är lite trött).

Ja och i kväll ska jag gå på teater och vara recensent. Det kommer garanterat krävas ordentligt tupplurande om det ska funka med hjärnan.

Meeen. Här sitter man ändå vid datorn och får lite små saker gjorda. Är till och med entusiastisk över en sak som jag väntar på. Men hade också tänkt att nu hinner jag skriva ett blogginlägg och jämställdhet i konstfältet, och tänkte gräva fram lite siffror ur min avhandling, och då blev det total meltdown i knoppen. Jag hade svårt att hitta den senaste versionen, eftersom jag inte ens har öppnat dokumentet på nästan ett och ett halvt år. Och när jag skulle ta fram de siffror jag ville ha insåg jag att de var ju helt bristfälliga. Eller jag fattade inte riktigt hur jag tänkt. Inte riktigt rätt läge att gå och gräva där, eller att t.ex. öppna det enorma excel-dokumentet där jag har all data (som alltså tog mig 8 månader att mata in!!). På 2-3 timmars sömn: NEJ.

Eller det behövs en meme för detta tror jag:

20130915-190532

Dagens ord.

2 thoughts on “Vardagen – en extremsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s