Överblick

Ah äntligen hann jag sitta en lite längre stund med texten igen. Jag är i det hemska skedet att jag allt mer inser hur mycket jag ännu måste jobba för att det ska bli bra (och VILL jobba ännu innan nästa person får läsa). Och förstås finns en panik av att inte ha tid för allt det arbetet. Men så skärpte jag mig och påminde mig om att lite varje dag ändå leder framåt. Så blir det: lite varje dag. Denna vecka lite mer ännu, men sen kommer min skrivtid att bli ännu kortare.

I dag har jag sysslat med att skriva några korta meningar om varje scen i texten, för att förstå helheten och sammanhangen, rytmen och vilka större saker som ska bort eller tas med. Då blir det också grymt tydligt vilka scener som inte fungerar.

Det blev att flytta tillbaka allt till Scrivener igen, för att där kan man skriva in anteckningar kring texterna på ett mycket smidigt sätt. Och jag får en mycket bättre överblick över materialet i det programmet. Hade det på Word här emellan när det printades ut i våras och lästes av min skrivcoach och lektör. Heh.

Sen har jag försökt komma på bra strategier för hur det här skrivjobbet ska kunna göras, vid sidan av alla andra projekt, och hur upprätthåller man sitt eget välmående dessutom. Och förstås, hur kombineras det med mitt heltidsjobb fram till augusti, som är att umgås med beibi och se till att hon överlever.

Tänker ta mig tre timmar varje helg, då jag lämnar huset med min laptop och bara skriver. Resten av tiden får vara en halvtimme-timme varje kväll när ungarna sover.

Sen är det det här med nätet. Jag har trötthetskänslor igen för facebook, också för bloggen faktiskt, men så är nätet också min arbetsplats, så det är svårt att bara säga att nu tar man en paus. Cold turkey funkar liksom inte. MEN man kan ju undvika att ströläsa flöden utan något syfte (just nu gör jag inte annars heller mycket av det när det gäller Twitter och Insta, hinner inte). De flesta viktiga saker får jag push-notiser om. Så ska försöka att bara reagera på dem, och sen inte fastna på nätet så där annars. Man blir ju lite asocial och isolerad på det viset, men så är det ju när man sysslar med dessa ensamma kreativa yrken. Jag har ju också projekt i grupper på gång, så det får bli mitt sociala liv för en tid framåt. Eller så går jag gärna på lunch och kaffe med bebissällskap!

Jag tänker inte heller ta bloggpaus. Men kommer nog att uppdatera lite mer sällan igen. Uhuu jag skriver tydligen ett sånt här inlägg två gånger om året, haha. Nu tillbaka till texten, har varit här för länge redan!

PS. Grattis till alla som fått arbetsstipendium från fonden förresten! Jag sökte inte i år, men vi ska se hur det blir på hösten… Fast samtidigt är jag ju väldigt ivrig med att slippa leva på stipendier. Man får se om jag får bita i sura äpplet och börja söka igen. Har inga ansökningar inne just nu faktiskt. Nästan lite konstigt! (ja alltså bortsett från ansökning till vuxenstudier och till startuptävlingen, men den sistnämnda är det inte ens jag som skickar in)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s