Postpåsk

Huh vilken påsk. Det var skoj fram till lördag morgon, för vi hade kusinbesök och ungarna lekte. Men sen blev stora A sjuk och hade hög feber fram till igår kväll. Och i morse vaknade W med feber. Och D har också varit krasslig och febrig. Som tur har i varje fall baby blivit frisk, fast nu i natt vaknade hon så ofta att jag tappat räkningen. Kändes som en gång i halvtimmen. Så en sån natt. Jag fick huvudvärk under småtimmarna. Och ammade henne så mycket att jag kände mig torr som en kaktus. Var så trött och fastklistrad i bebis att jag inte orkade hämta ett glas vatten. Har också själv kvar flunssa och tapetklisterkänsla i halsen. Hostan har blivit lite mildare, men på nätterna är halsen torr och gör ont, och när man vaknar funkar inte rösten förrän man fått upp det där tapetklistret.

Trevliga detaljer, sorry.

Ja, och igår var jag på ett pitching event. För att få bättre chans att komma in på Startup Journey. Fram till ungefär en timme innan visste jag inte ifall jag skulle få rycka in och hålla det, för projektledaren var sjuk. Men han kom ändå, och höll tappert sin pitch, och jag försökte vara uppmuntrande. Han klarade det fint trots omständigheterna. Trots att han fick kritik för att ha för mycket text i sina slides, så tycker jag att det var bra att han hade det, för jag undrar om han ens hade klarat av att hålla det utan texten. Dessutom var det mycket lättare för publiken att uppfatta vad han sa med texten i bakgrunden (fast nästa gång får vi fixa en mer rafflande pitch! Jag vill gärna prova på det…). Och vi fick inga skeptiska frågor, bara faktafrågor som vad spelet skulle kosta, ifall det skulle bli PC-spel först och sedan mobil osv. Det som vi kunde ha haft mer info om var teamet och våra kompetenser. Men 3 minuter är 3 minuter. Man måste vara kortfattad. Det var väldigt bra att jag hann göra en snabb, enkel logo för spelet och lite concept art som vi kunde visa upp. I jämförelse med det andra spelteamet som var där så var vår idé väldigt mycket mer igenomtänkt. Jag tror att vi gav publiken intrycket av att vi kan genomföra arbetet. Och så känns det också – att vi kan. Dessutom har jag kommit på en massa bra idéer på hur man kan göra spelet ännu mer relevant, både vad gäller att hitta en publik och olika marknadsföringstankar. Vi får se hur det går! Men oberoende av Startup Journey så ska det bli ett spel!

Det här kan vara första steget till att grunda något eget, vi får se. Allt man kan göra är jobba hårt på det, och ta ett litet steg i taget. Min vision börjar i varje fall bli tydligare. Hittar hela tiden fler intressanta människor här i Åbo som jag spanar in för att jag vill jobba med dem. Tänk om vi en dag skulle ha en fungerande studio som skapar allt från spel, till filmer, böcker och kringprodukter. Lite som Studio Ghibli (såg dokumentären på söndag, och var så avundsjuk – vill jobba i ett sånt hus!), fast inte med fokus på animationsfilmer. Tänker fantisera om detta och drömma stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s