Första maj, jobb och kropp

Jag sitter och fixar undan små arbetsuppgifter som hopat sig under veckan, och som kräver att jag kan sitta i fred vid datorn och fokusera. Och eftersom det är helgdag är D hemma och kan ta förmiddagspromenaden med baby A. Så jag har plötsligt lite tid. Men nu borde jag egentligen passa på att tvätta håret och inte blogga.

Måste säga att jag verkligen längtar efter att komma förbi den här baby som upptäckare-fasen. Man måste lyfta undan henne från farligheter eller dyra prylar (den nya TV:en, som hon vill slå på) hela tiden. Min kropp känns konstant överansträngd. Det räcker inte ens med att sova en natt för att återhämta sig, för när jag vaknar är jag stel som en pinne. Fast det finns ju fördelar med att tvingas röra sig så här mycket. Måste ju anta att det också är bra för musklerna. Man sitter inte stilla i varje fall! Igår kröp jag under matbordet med baby, och hon blev så superlycklig av det att man ju ändå måste tycka att detta är en skojig fas också. Man kan också bara ligga på golvet med henne och låta henne klättra på en. TV:en struntar hon i när ingen ser på den. Men när stora barnen är hemma vill de spela efter skolan, och då måste jag låsa in mig i ena barnrummet med baby så att man slipper lyfta bort henne från TV:en. Där lyssnar vi på radio, dansar lite när det kommer en bra låt, jag läser en mening då och då i en bok, skriver upp idéer i anteckningshäftet, kollar fb, spelar Farm heroes saga, plockar med klossar eller stirrar in i en Barbie-dockas hår. Sen kan man prata med baby A också. Hon säger ”Ha?”, ”Deddeddedde”, och ”Taaa?”. Det där sista är ”tack”. Hennes prat låter som riktigt prat, fast utan mening. Det är supergulligt.

Det blev babyrapport här!

Under veckan har jag faktiskt hunnit med annat också. Ville lämna in ett bidrag till Archipelacons konstutställning, men lyckades inte få till det med min första idé. Så på tisdag och onsdag lyckades jag klämma ur mig något helt nytt. Vet inte om jag är nöjd eller inte, men bilden blev liksom mer jag än det första jag försökte göra. Får se om den kommer med på utställningen. Och om den kommer med, kanske jag göra lite ändringar ännu. Så här ser den ut nu:

captblue_150dpi

Sen har jag fått ett nytt damtidningsuppdrag, med deadline på måndag. Har bara börjat lite på den. Hinner fixa resten på veckoslutet. Och har haft teckningsinspiration, så det har inte blivit tid till att skriva. Tyvärr tar de ut varandra när tiden är begränsad. Jag klarar dessutom av att rita i anteckningsblocket när jag är med baby i lekrummet. Så då gör man ju det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s