Mera goda och spännande nyheter!

Jag har så svårt att få bloggtid numera så det kommer bara såna här korta trevliga uppdateringar!

Jag kommer att ha ett arbetsrum från och med augusti! Provar med att ha det till december först, och sedan får man se om businessen fortsätter rulla på… Men tyckte nu att fem månader har jag råd med. Och hittade dessutom ett perfekt utrymme, relativt billigt, i en trevlig gemenskap, och väldigt nära dagiset som lilla A ska börja i. Är så himla ivrig! Fyra tomma väggar! Ett skrivbord! Ett rum! Det kommer att bli episkt.

Och dessutom fick jag i dag reda på det jag trodde jag skulle få besked om förra veckans onsdag. Men tydligen hade deras mail till mig kommit bort någonstans i cyberrymden, så fick det först i dag. Jag ska gå en två dagars kurs i Helsingfors i början av juni. Efter den kursen kommer jag att vara en svenskspråkig föreläsare för EHYT:s Pelitaito-projekt. Här kan man läsa mer om det (på finska). Här lite på svenska. Det är alltså en organisation som förebygger rusmedelsberoende, men de har också projekt som handlar om att skapa en positiv (digital) spelkultur, dvs. föreläsarna besöker skolor och föräldrakvällar och pratar om hur man kan skapa balans i livet när det gäller barns och ungas spelande.

Det som jag gillade i det här var att det INTE handlar om alarmism och pekpinnar, utan att se spelande som en bra och kreativ del i barns liv, och att diskutera hur man kan hålla det i balans med resten av livet. Spelberoende är så klart ett växande problem i och med att spel är allt mer tillgängliga. Som spelfantast och föräldrer så tyckte jag att detta verkligen var något som passade mig perfekt. Jag tror nämligen att en del problem i familjer gällande spel beror på att hobbyn har en alltför negativ stämpel. Att skärmtid är ett för onyanserat begrepp. Att negativiteten leder till helt onödiga konflikter och skam osv.

Men nu sliter babyn i mig. Och river ut allt ur mina hyllor…

I’ll be back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s