Höja rösten

Märklig dag. Har blivit arg/upprörd ett par gånger i dag, en gång i den fysiska verkligheten och en på nätet, och har båda gångerna bestämt uttryckt mig. Tydligt och bestämt. Med rösten, och via tangentbordet. Och ansett att jag har rätt att göra det. Inte ens bara rätt, utan att det varit min plikt. Med risk för att göra bort mig eller göra andra arga eller ledsna. Jag brukar tycka väldigt illa om att visa min ilska öppet. Har ofta svårt för att säga ifrån. Svårt att ge kritik. Är rädd för att såra andra osv. Men ibland måste man ju bara höja rösten. För vissa principer har jag ju ändå. Ska jag nu bli en sån som börjar lägga mig i allt? Nej, knappast. Jag kan inte vara på alla kommentarsfält, har inte tid för det, och i köttvärlden händer det ju rätt sällan att man stöter på konflikter. Lite underligt att det händer två gånger på en dag.

Men tror att jag gillar detta mer orädda jag.

Fast jag minns varje gång jag gjort någon annan arg. Det är liksom inetsat i neuronerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s