Animationer, Guldlock och pixeleld

Jag vet att det är ESC just nu. Jag tittade på Sveriges bidrag nyss, men annars har jag faktiskt… krhm… jobbat. LIte skämmigt. Att sitta och jobba mellan 21 och 24 en lördag kväll. Men ungarna sover nu, de orkade inte se på tävlingen ändå. Och nu har jag min chans. Då vinner nog jobb över TV. Så är det.

Har haft en superkreativ dag kan man säga. Fick en ansiktsdetox i julklapp, till ett ställe som heter Mandarine här i Åbo. Använde det nu. Kan rekommenderas. Dit hör också en lätt axelmassage. Jag borde verkligen gå på en ordentligt massage nån gång. Finns ju inget bättre.

Men då jag låg där i mörkret med min ansiktsmask och blöta bomullslappar på ögonen och lyssnade på avslappningsmusik så hände något i min skalle. Jag såg en bild framför mig. Det såg ut som något ur en saga. Mycket tydligt. Sen började bilderna leva och en hel historia kom fram. Det var lite som att klardrömma. Jag var helt vaken, men lät fantastierna komma helt ohämmat. Lite kontroll, mycket undermedvetet. Drömbilder.

Sen när jag kom ut i solen igen måste jag skriva upp berättelsen snabbt. Jag hade av någon anledning packat med mitt snyggaste skissblock, så det kom till nytta. Nu på kvällen har jag lagt upp en storyboard och synopsis i textform. Och startat en mapp. Det ska bli en ny film tänker jag mig (jag har ju faktiskt redan gjort några!). Ska använda den här idén för att öva mer på animation. Bilderna skulle säkert bli mycket fina i en ordlös bilderbok också. Men jag vill göra en film. Fast saken är ju den att jag inte kommer att hinna röra detta förrän på hösten. Men då har jag som tur kvar av ett stipendium för konstnärligt skapande, så jag kommer använda det till detta! Perfekt. Men att orka vänta ända till hösten. Buhuu.

Dessutom får det vänta ända till november, för i september och oktober ritar jag sagoboksillustrationer! Har fått stipendium av Illustratörer i Finland för projeketet! Allt startade från Guldlock:

goldilocks_20

Det blir alltså mer i samma stil! Har en lista på tio sagor, och en annan författare kommer att återberätta dem. Detta är en dröm som blir uppfylld för mig. Ända sedan barndomen har jag älskat sagoboksillustrationer, och att nu ha chansen att göra dem själv! Jag är också så glad över att en jury av illustratörer tycker att detta är en bra idé. Känns väldigt bekräftande. Men jag återkommer till det här projektet senare, en del detaljer är ännu oklara.

Och före detta är det spelet som gäller.

Ikväll har jag också jobbat på spelgrafiken. Gjorde lite ändringar på huvudfiguren i spelet, och dessutom testade jag att rita lågor i pixelform. Så sjukt skoj att göra pixelkonst. Det är som handarbete. Korsstygn! Ifall någon behöver pixla till en bild till en korsstygnsinstruktion så vet jag ju hur man gör nu, haha (och jag är bra på det!).

Pust alltså detta uppdämda behov av att få jobba… Nåh min tid kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s