Seminariedag

Jag var på halva Creative Business Camp på Logomo i dag. Har inte så mycket att säga om det. Hade höga förväntningar, som inte infriades. Råddigt program och otydligt informerat om hur man skulle röra sig och var rummen fanns osv. Hörde inte mycket som var nytt, känner inte riktigt att jag lärde mig något. Ganska mycket upprepande av floskler som jag hört på nätet i åratal redan. Fast kaffet var helt OK.

Det var roligt att träffa ett par gamla bekanta! Och hörde visserligen en liten intressant workshop om strategiskt tänkande för företag, och Linda Liukas var fruktansvärt charmig som talare, även om hon talade som en kulspruta och ändå gick lite över tiden. Men hon är fascinerande! Det var för hennes skull jag var där. Ville höra om Ruby on Rails och den kommande barnboken. Det är så spännande att höra någon tala entusiastiskt om barnkultur på ett sätt som är helt och hållet positivt och inte målar upp domedagsscenarion om bokbranschens kommande undergång eller PISA-resultat och dålig läsförståelse och hur internet gör oss dumma. Visste ni att hennes crowdfundade barnbok som ska lära barn koda drog in 20 % av det barnböcker i Finland annars gör internationellt? Eller var det till och med hela bokbranschen… Nu minns jag inte. Men det är så fräscht och fantastiskt. Allt som har med digital kultur och barn att göra intresserad mig väldigt mycket just nu. Nåja. Det var alltså seminariedagens höjdpunkt. Men Hjallis Harkimo på morgonen var väldigt tråkigt. Är så totalt ointresserad av honom. Och hade svårt att hänga med i en annan keynote som behandlade väldigt stora nationalekonomiska perspektiv. Sen gick jag hem efter Linda Liukas, för jag ville inte höra mer, började få huvudvärk, och ville komma hem till barnen.

Men nu är jag ännu mer entusiastisk för vad jag ska få göra på måndag och tisdag: spelkulturutbildningen i Helsingfors! Baby klarade sig helt utan problem en hel dag utan mig, så jag känner mig lugn inför nästa seminariedag. Hon var till och med lite gladare än vanligt i kväll! Kanske hon inte orkar med mig nu mera.

Men före det: möte med mitt spelteam i morgon, pitchar och kickoff för Startup journey på fredag kväll, skolavslutning på lördag. OCH på lördag fyller vår baby ett år!

Den här tiden förra året satt jag och hade förvärkar och var frustrerad som fan. Tänk att det har gått ett år. Snabbt. Snart kan vår baby gå. Men samtidigt har jag gjort så otroligt mycket på ett år. Jag har i princip ändrat riktning i arbetslivet helt och hållet. ”Fallit framåt” som Linda Liukas sa att var hennes sätt att misslyckas. Det var det bästa rådet på hela dagen, och samtidigt visste jag ju redan att det är så, det är ju precis vad jag själv gjort sedan jag slutade skriva avhandling och föll in i drömjobbet.

Ah livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s