Lära sig timing

Uh, ska hålla en pitch i dag igen. Blir den fjärde… femte.. Eller nåt sånt. Vi gör nya hela tiden pga feedbacken, och vi testar olika teman. Idag är mina ledord story och humor. Jag känner mig inte det minsta rolig just nu, så man får väl ta det som en skådespelare. Bara man minns sitt manus. Argh, får lita på att jag orkar vara närvarande sen och lyckas lyssna in publiken.

Står och skriver detta på mobil, för det är enda sättet att hinna blogga. Med andra handen stoppar jag lilla A från att äta en krukväxt. Hon är en himla söt och ljuvlig ettåring, men det är ju konstant övervakning (eller ja, man kan ju umgås också, heh) som gäller.

Så mitt liv just nu: vara med barnen och hålla igång hushållet vs. skriva pitchar och annan marknadsföring till spelet och animera gubbarna. Detta turvis med maken som har egna projekt när jag är med ungarna. Det är påfrestande och som tur tillfälligt. Faktiskt är det bara en dryg månad kvar tills vi ska vara färdiga med vår demo. Den normala kreativa kurvan har inte gällt alls, jag känner det som att vi är i ett konstant slutskede, crunch time. Det är så lite tid, och jag har så mycket animation att göra.

Lätt panik alltså. Men samtidigt så vet jag att jag inte kan göra mer än vad jag gör nu, så det blir som det blir och det får man acceptera.

Men det bästa: det är så otroligt inspirerande att lära sig själv animation! Har ju velat prova det i evigheter! Köpte böcker om dockanimation och beundrade gamla disneyfilmer som tonåring redan. Var fascinerad av hur man skapar rörelser med teckning. Fast har varit rädd för att det är för svårt och arbetsdrygt… Kan säga att det är en bra början att prova att animera pixelbilder. Det går snabbt, och i photoshops timeline kan man se hur det blir direkt. Nu vet jag också hur man gör giffar och det är egentligen väldigt enkelt.

Men det svåra är som vanligt: timing.

Det är timing jag lär mig nu. Också när det gäller pitchar. Och jösses så noob jag är, it ain’t even funny *gråtskratt*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s