Sista veckan och sedan BOOM

Var och flyttade lite möbler till mitt nya arbetsrum i dag. Nästa vecka kan jag flytta in dator, konstmaterial och böcker. Lilla A ska skolas in på dagis från och med nästa måndag. Det perfekta är att mitt arbetsrum är 5 minuters promenad från dagis. Kommer alltså att jobba i Saippua-Center som det heter. Den lilla arbetsgemenskapen heter Labra, och där finns mest fotografer och en och annan IT-person. I Tvålfabriken (tror jag tänker säga så) finns dessutom ett mysigt gym. Jag var där också i dag och kollade priser och frågade ifall man kunde få hjälp med att börja lyfta fria vikter. Kvinnan i informationen var supertrevlig och såg så genuint glad ut när jag sa ”fria vikter”. Så där att YES en kvinna som vill lyfta skrot! Ja för det är ju mycket effektivare för hela kroppen, sa hon. Så dit ska jag sen när jag börjar jobba. 2-3 gånger i veckan tänkte jag. Och så ska jag ju jobba förstås. Först göra klart Underworld Kitchen-animationer. Sedan börjar jag på sagoboksillustrationer i september. Mitt damtidningsjobb fortsätter också. Har en ny deadline redan nästa måndag. Och förhoppningsvis fortsätter det jobbet också hela hösten.

Jag har den här hösten på mig nu att få det att rulla vidare till våren. Är förväntansfull men nervös. Tänk om det inte kommer mer jobb till våren, eller inte lyckas få in tillräckligt med pengar alltså?

Jobbet kommer nog ändå att gå lite på halvfart före 18.8 när skolan börjar. Vi har barnvaktspussling med de äldre ungarna, farmor, mormor, flex. Och det kommer säkert att ta lite tid och energi att få arbetsrummet i ordning osv. Efter demodagen för spelet 20.8 tänker jag ta en vecka total semester. Alla barn kommer vara någonstans på dagen, och jag ska VILA. Inga planer annat än att jag ska bussträna med ungarna så de lär sig komma hem från skolan själva.

Så det egentliga startskottet sker i september. Är väldigt ivrig att komma igång. Har massor av andra idéer och planer som puttrar under ytan, så det ska bli spännande att se vilka av dem som kommer att dra mig vidare i livet.

2 thoughts on “Sista veckan och sedan BOOM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s