Någorlunda igång

Berg- och dalbanan fortsätter. I början av veckan blev lilla A förkyld och kunde inte gå på dagis på två dagar, Jag kunde inte jobba, och så oroade man ju sig för att hon skulle glömma hela inskolningen. Onsdag-torsdag var hon på dagis 5 timmar, och det gick riktigt OK. Visst var hon lite upprörd när jag lämnade och hämtade, men lugnade sig alltid snabbt och har varit helt sig själv på kvällarna. I dag vaknade hon för tidigt efter en orolig natt, och var väldigt trött redan kl 9 när jag förde dit henne. Hjärtskärande gråt. Jag körde iväg till TYKSlab för mina diverse prover, det är den tiden på året (tarmdoktorbesök på kommande). Nu sliter jag hår för att tryckeriet inte får upp mina bildfiler som vi ska trycka till Demodagen nästa torsdag (pga deras dator påstår att de har ett virus). (Ah, nu fick jag mail att de fick upp dem! Woop! Något i Dropbox saboterade det hela tydligen).

Ja. Men det positiva: jag har haft 5 timmar arbetstid varje dag sedan onsdag, tack vare min mammas barnvaktande och fantastiska dagiset som tar hand om bebé. Jag har fått så otroligt mycket mer gjort än normalt och herregud vad det minskar på stressnivåerna. Samtidigt börjar det ju dra ihop sig för Boostfinal, Startup Journeys avslutning: Demo(n) Day. På torsdag smäller det. Jag ska pitcha. Vi har ett bord där man ska få testa vår rudimentära prototyp. Och det bjuds nog på annat trevligt där också. Alla är välkomna! Jag tänker ha en klänning på mig! Haha. Man kan komma och beskåda spektaklet.

Nu ska jag börja tillverka så kallade spritesheets åt vår kodare. Det är en stor bildfil dit man klämmer in en hel animationssekvens. På det sättet behöver han bara använda en bild och inte flera när han kodar animationen. Sparar utrymme. Fem av mina figurer är färdiganimerade (gå, sitta och ”idle” vilket betyder att de gör små rörelser när de står på plats). Fem kvar att fixa över helgen. Jag är så uppspelt över att få animera, att jag fantiserar om massor av andra projekt som jag kunde göra rörliga istället för bara stillastående illustrationer. Det är så roligt att se det man ritar röra sig! Känner mig så otroligt hemma med animation. Tänk att det skulle ta så lång tid att komma fram till att verkligen försöka? (med tanke på att jag varit animationsintresserad sedan barndomen)

OK. Back to work! Ha en skön helg alla! Gå på Åbos Pride parad imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s