Livet fortsätter hurra!

Åh lättnaden. Hade min pitch igår och det gick utan problem. Var förstås spänd och nervös hela dagen, och särskilt precis före. Men samtidigt så kände jag mig så väl förberedd att jag inte var riktigt så nervös som jag varit i andra tillfällen. Direkt efter kändes det nog fantastiskt skönt att ha gjort pitchen. Det var väl 100-150 personer där? Något sånt. Fullt i varje fall. Och fyra företagssnubbar som satt och skulle ställa kvistiga frågor. Men tyckte inte ens att frågestunden gick särskilt dåligt. Jag gjorde det bästa jag kunde och det var rätt bra. I någon parallell verklighet kunde jag kanske ha blivit ståuppkomiker. Eller inte.

Däremot vann vi inget. Vilket kanske inte var så förvånande. Men jag tycker samtidigt inte att min pitch var på något sätt sämre än någon annans, eller ens sämre än de som vann för bästa pitch. Men så kan det gå.

Huvudpriset delades i två delar, så två lag ”vann”. Först tänkte jag, att åhåå, kanske helt bra. Men ju mer jag tänkte på det, desto mindre tyckte jag om det beslutet. Tycker nu att de borde ha gett hela priset åt det ena laget, vilket faktiskt var det laget jag personligen hejat på hela tävlingen (detta lag).

Det som mitt team främst fick ut av det här var att testa hur det fungerade att arbeta tillsammans. Och eftersom det funkar helt fantastiskt bra, så ska vi fortsätta slipa på Underworld Kitchen. Men nu kommer jag inte att kunna lägga så mycket tid på det som under sommaren.

Sen måste jag ju lägga till att jag fått en helt unik inblick i hur startups fungerar, vilken logik som styr den världen, och förstås har vi fått en massa intressanta kontakter. Men för mig personligen är det kontakterna till andra som vill skapa spel i Åbo som är viktigast. Känner mig mycket nöjd och optimistisk och glad. Nya vänner med samma intressen som en själv! Men att man skulle kunna leva på det, alltså få in pengar, det får man nog vänta på ett tag ännu. Konstbranschen och spelbranschen är rätt lika trots allt.

Mycket lärorik sommar. Nu kommer det vara väldigt spännande att försöka klara sig som frilansare. Jag har några månader på mig att få det hela att gå runt. Annars blir det att börja söka andra jobb också (som om de växer på träd, haha, men jag kan tänka mig en del grejer som kunde vara kul, men vill ha en ordentlig lön då också). Men nu tamejfan ska jag försöka. Kasta mig in i det. Skapa konst och hålla tummarna för att det kommer att gå att leva på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s