Vädret samarbetar inte

Igår var det rena helvetet att röra sig med buss med en massa ungar. Fattar inte hur humöret höll så bra. Värst var sista bussträckan med lilla A som fick nervsammanbrott och skrek hela vägen. Äldre damer tittade på oss med medlidande. Baby vred sig i min famn tills hon var en het boll av svett. Jag nödammade henne direkt utanför bussen på en parkbänk (ammar fortfarande). Sen var hon en liten solstråle igen.

På kvällen fick jag skala av mig kläderna. Typ.

Ja det hela började på morgonen med att bilen till sist gav upp mitt på Pansiovägen och en extremt vänlig karl kom och knuffade ut oss ur trafiken. Jag fick sedan på motorn efter ett tag så att vi kunde köra in på en bensinstation och parkera. Sen gick vi till bussen och sonen blev ändå bara en kvart försenad. Men så måste jag ju tillbaka och köra bilen till en verkstad. Vi fick tid först på torsdag, så nu står bilen vid dagis, för att senare flyttas tillbaka till verkstaden. Får se hur det går med den sen.

Och i dag är det ju istället ösregn. För att vi bor på två platser så är ju det mesta på fel ställe. Paraplyer i bilen. Tjockare kläder i huset. Som tur hade jag i varje fall tagit babys regnkläder till lägenheten (badrumsrenoveringen, vi bor fem pers i en tvåa tillfälligt). När jag till sist kom till arbetsrummet i dag halvtio hade jag fyra paraplyer och en tung väska, och svettades igen.

Alltså logistiken i mitt liv just nu. Hjärnan får jobba övervarv på att minnas rätt nycklar och vad som ska fraktas hit eller dit. Är alla barn på rätt ställe helt säkert?

Vad är det jag jobbar med nu igen då?

Nåh, så illa är det inte. På något sätt lyckas jag mitt i allt detta ändå njuta. När det känns tungt (till exempel med fyra blöta paraplyer i famnen i en skumpig buss som ger mig lite åksjuka) tänker jag bara: detta är livet, älskar det.

Och igår ritade jag en fin teckning och kände mig nöjd. Fick också mina animationsböcker. Mastontverk som jag ska bläddra i på kvällarna när baby somnat.

Nu ska jag rusa mig in i stan igen och gå på lunchmöte med ett av mina speldesignteam.

Livet. Love it.

PS. Är medlem i Worldcon 75, woohoo! Och lyckades dessutom anmäla mig till ett evenemang i oktober, Women in Tech, gratis och superspännande!

2 thoughts on “Vädret samarbetar inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s